Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
12. 4. 2008,
20.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 12. 4. 2008, 20.57

8 let

Stavbar izkoristil domač parket

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V prvi tekmi v boju za končno tretje mesto v 1. DOL za moške je mariborski stavbar IGM izkoristil prednost domačega igrišča.

Po dveh gladkih zaporednih porazih v polfinalu proti kanalskemu Salonitu Anhovu so Mariborčani vendarle prišli do zmage. Proti Kranjčanom so odigrali šele svojo šesto tekmo v letošnjem državnem prvenstvu, saj so se zaradi sodelovanja v srednjeevropski ligi v boj za slovenskega prvaka vključili v četrtfinalu končnice. Uvodna zmaga v dvoboju za tretje mesto pa je bila hkrati tudi njihova tretja, saj so edini dve do zdaj dosegli prav v četrtfinalu proti moštvu Galex-Mir (skupni izid v zmagah 2:1). Na drugi strani so Triglavani, tretjeuvrščeni po rednem delu prvenstva, ob dveh četrtfinalnih zmagah in dveh polfinalnih porazih dosegli svojo tretji poraz v končnici in se s tem izenačili z Mariborčani.

Gostom je sprva tudi v Mariboru kazalo bolje. V uvodnem nizu so presenetili gostitelje, še zlasti v končnici niza, v kateri jim je uspel preobrat. Mariborčani so namreč vodili z 21:18, toda njihova prednost je hitro splahnela, kajti Kranjčani so z borbeno igro in delnim rezultatom 7:1 zasluženo dobili niz.

V drugem nizu je bila slika na igrišču podobna in tudi v končnici enak rezultat; vodstvo Stavbarja z 21:18. Toda tokrat si Mariborčani niso privoščili spodrsljaja. Z odličnimi napadi prek T. Horvata in Šketa in s čvrsto igro v obrambi so prednost obdržali do konca niza.

V tretjem nizu je bila igra izenačena le v uvodnih minutah, nato pa so pobudo na igrišču prevzeli mariborski odbojkarji in si sredi niza priigrali pet točk prednosti, ki je gostje klub borbeni igri niso uspeli izničiti in gostitelji so povedli v nizih z 2:1. Kakovostna razlika med ekipama je najbolj prišla do izraza v četrtem nizu, v katerem so je mariborska ekipa točke osvajala v serijah, povedla z 18:9 in odpora gostov je bilo konec.

Ne spreglejte