Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
29. 7. 2023,
13.01

Osveženo pred

9 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

svetovno prvenstvo vaterpolo Srbija Španija

Sobota, 29. 7. 2023, 13.01

9 mesecev, 1 teden

Sp v vaterpolu 2023

Vratar Madžare popeljal do četrtega naslova, Španci do brona

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
Madžarska vaterpolo | Madžari so osvojili naslov svetovnih prvakov. | Foto Guliverimage

Madžari so osvojili naslov svetovnih prvakov.

Foto: Guliverimage

Vaterpolisti Madžarske so še četrtič postali svetovni prvaki. V velikem finalu na prvenstvu v Fukuoki so s 14:13 (4:2, 1:2, 2:3, 3:3; 4:3) po izvajanju petmetrovk premagali Grke. Junak finala je bil vratar Soma Vogel, ki je ubranil kar štiri petmetrovke. Tretje mesto so osvojili vaterpolisti Španije, ki so na odločilni tekmi premagali Srbijo z 9:6 (3:3, 3:2, 2:0, 1:1).

Madžari so bili boljši v prvem polčasu, v drugem pa so Grki poravnali in odločale so petmetrovke. Blestela sta oba vratarja. Vogel je ubranil štiri petmetrovke, tudi odločilni strel Aleksandruju Papanastasiuju za zlato kolajno. Grk Emanuoil Zerdevas je ubranil tri petmetrovke.

Pri Madžarih sta bila s po tremi goli najbolj učinkovita Kristian Manhercz in Gergo Zalanki, za Grčijo je štiri gole dosegel Konstanos Geniduinas.

Bron so osvojili Španci, ki so z 9:6 ugnali Srbe. Razlika bi bila lahko še višja, a je na trenutke blestel srbski vratar Branislav Mitrović, ki je v tretji četrtini ubranil tudi petmetrovko Alvaru Granadosu, ki je bil s tremi goli najboljši strelec Španije. Za Srbijo je trikrat zadel Strahinja Rašović.

Veselje Špancev po osvojenem bronu. | Foto: Guliverimage Veselje Špancev po osvojenem bronu. Foto: Guliverimage Španci do tretjega mesta

V boju za tretje mesto je bila španska zmaga zaslužena, saj so na SP kar dvakrat premagali Srbe. Tokrat je odločila tretja četrtina, ko so igralci z Iberskega polotoka razliko povišali na +3, saj Srbija s pomlajeno ekipo v tem delu ni dosegla gola.

Razlika bi bila lahko še višja, a je na trenutke blestel srbski vratar Branislav Mitrović, ki je v tretji četrtini ubranil tudi petmetrovko Alvaru Granadosu. Zadnji je bil s tremi goli najboljši strelec Španije. Za Srbijo je trikrat zadel Strahinja Rašović.

Preberite še:

Nizozemska vaterpolo
Sportal Zlato za Nizozemsko po 32 letih
Ne spreglejte