Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
25. 6. 2023,
12.49

Osveženo pred

10 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13

Natisni članek

vaterpolo

Nedelja, 25. 6. 2023, 12.49

10 mesecev, 1 teden

Kvalifikacije za EP 2024

Slovenski vaterpolisti so se uvrstili na EP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13
Slovenska vaterpolska reprezentanca, vaterpolo, Slovenija - Izrael | Foto Aleksander Sokler

Foto: Aleksander Sokler

Slovenska vaterpolska reprezentanca je po zmagah nad Finsko in Švico na tretji tekmi v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2024 danes v Kranju z Romunijo igrala neodločeno 10:10 in se uvrstila na zaključni turnir, ki ga bo januarja prihodnje leto gostil Izrael.

Na tekmovanje v Sveti deželi se iz kvalifikacij uvrstijo štiri države zmagovalke in tri najboljše drugouvrščene ekipe. Na uvodni tekmi so Slovenci ugnali Finsko s kar 25:4, v soboto pa v napeti tekmi Švico z 11:9. Danes so tik ob koncu tekme izsilili neodločen izid po uspešno izvedenem kazenskem strelu Jaše Laha.

V tej skupini imata tako Romunija in Slovenija po sedem točk, Švicarji tri, Finci pa so kvalifikacije zaključili brez točk in s tremi porazi.

Slovenci so prvi na dvoboju povedli, ko je kapetan Jaša Kadivec izkoristil igralca več v vodi. Romuni so nato z igralcem več že po pol minute izenačili. V prvi četrtini je Slovenija še dvakrat vodila, a so se Romuni obakrat vrnili, tako da je bil izid 3:3.

Po prvem odmoru so Slovenci spet povedli po golu Aleksandra Paunoviča. Romunski vaterpolisti so še enkrat več uspeli izenačiti nato pa še z dvema zadetkoma tekmo obrnili sebi v prid in vodili s 6:4.

Tako kot prva se je tudi tretja končala nedoločeno 3:3. Aljaž Troppan je sprva znižal na 5:6, a se je Romunija znova oddaljila z dvema zadetkoma in povedla z 8:5. Do konca te četrtine so bili Slovenci natančni še dvakrat in so se v sklepni del obračuna podali z dvema goloma zaostanka.

V zadnji so Romuni povišali prednost na +3. Vukašin Stefanović in Troppan sta potem izkoristila slovensko igro z igralcem več in znižala na 9:10, nato pa je štiri sekunde pred koncem tekme izid s kazenskega strela poravnal Lah.

Za Slovenijo sta tri gole dosegla Kadivec in Troppan, dva je dodal Stefanović, po enega pa še Lah in Paunovič.

Krištof Štromajer, slovenska vaterpolska reprezentanca, selektor
Sportal Vaterpolisti z eno nogo že na EP
Ne spreglejte