Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
28. 4. 2013,
16.34

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Jošt Zakrajšek Anja Osterman

Nedelja, 28. 4. 2013, 16.34

8 let, 3 mesece

Slovenski šprinterji v Mantovi osvojili sedem kolajn

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Šprinterji na mirnih vodah so zadnji dan tekmovanja za pokal Mantove priveslali do sedmih kolajn.

V mladinski konkurenci je Matic Klobučar zmagal na 1000-metrski razdalji, na isti razdalji je bil najboljši tudi v kajakaškem dvojcu z Alanom Apolloniem, zmago na 200 metrov si je priveslal Patrik Toš. V članski konkurenci je Lovro Leban na 1000 metrov zasedel drugo mesto, Jošt Zakrajšek je bil četrti. Kajakašica Anja Osterman je bila tako na 200 kot 500 metrov tretja, med mladinci pa sta si tretje mesto v K2 na 200 metrov priveslala Rok in Jan Šmit.

Na tekmi za pokal Mantove so slovenski tekmovalci nastopili dobro. V finalih A in B je nastopilo osemnajst slovenskih čolnov. V članski konkurenci kajakašev na 1000 metrov sta v finalu A veslala Lovro Leban in Jošt Zakrajšek. V precej močni konkurenci je zmagal Italijan Maximilian Benassi, ki se lahko pohvali z dvema kolajnama s svetovnih prvenstev, drugo mesto pa si je s sedmimi desetinkami sekunde zaostanka priveslal Lovro Leban. Tretji je bil švicarski kajakaš Fabio Wyss, četrti pa Jošt Zakrajšek, ki je za zmagovalcem zaostal za tri sekunde. V finalu B na 1000 metrov je veslal Simon Blažević, ki je zasedel osmo mesto, skupno 17. Lovro Leban je nastopil tudi v finalu B na 200 metrov, kjer je bil osmi.

Izmed slovenskih tekmovalcev je zelo dobro nastopil mladinec Matic Klobučar, ki je bil na 1000 metrov najboljši tako v posamični kajakaški konkurenci kot v konkurenci kajakaških dvojcev, kjer je združil moči z Alanom Apolloniem. Dvojec Apollonio – Klobučar je bil od drugouvrščene hrvaške dvojice Antun Novaković – Luka Mujkić hitrejši za skoraj štiri sekunde. V finalu na 1000 metrov sta veslala še Matija Odar in Miha Repinc, ki sta bila deveta. Matic Klobučar je bil najhitrejši tudi v posamični konkurenci, kjer je najbližjega zasledovalca prehitel za slabo sekundo. Alan Apollonio je bil četrti, za tretjim mestom pa zaostal za 15 stotink sekunde. V finalu B na tej razdalji je veslal Jani Jarc, ki je zasedel drugo mesto, skupno enajsto.

V konkurenci mladincev je zmagal tudi Patrik Toš, ki je bil najhitrejši na 200-metrski razdalji. V finalu A je veslal tudi Matic Klobučar, ki je bil četrti. Drugo mesto si je priveslal Matteo Volpi, tretje pa Alessandro Zampetti. V finalu B na 200 metrov sta nastopila Rok Šmit in Alan Apollonio. Slednji je zasedel drugo mesto, skupno enajsto, Rok Šmit pa je bil mesto za njim in se iz Mantove vrača z 12. mestom na 200 metrov. Šmit je na isti razdalji nastopil tudi v finalu A v konkurenci kajakaških dvojcev, kjer je z Janom Šmitom priveslal do tretjega mesta.

V ženski konkurenci je dobro veslala kajakašica Anja Osterman. Nastopila je v dveh finalih A – na 200 in 500 metrov – ter obakrat tekmovanje končala na tretjem mestu. V konkurenci mladink je Ines Matuc nastopila v finalih B na 200 in 500 metrov. Na 500-metrski razdalji je osvojila tretje mesto, kar ji je na koncu prineslo skupno 12. mesto, na 200 metrov pa je bila osma, skupno 17.

Ne spreglejte