Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 6. 2013,
17.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 1. 6. 2013, 17.01

8 let

Slovenske ritmičarke uspešno končale EP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenija je uspešno končala nastope na ekipnem evropskem prvenstvu v ritmični gimnastiki na Dunaju.

Po prvem dnevu je bila Slovenija na 15. mestu, danes pa so Slovenke pred nastopi tekmovalk iz kakovostnih skupin A in C osme. V današnjih kvalifikacijah s kiji in trakom so slovenske barve zastopale Sara Kragulj, Monija Čebašek in Saša Bilić. Potem ko sta v petek uvodne nastope z obročem in žogo dobro opravili Kraguljeva in Čebaškova, se jima je danes pridružila še Bilićeva, ki se je predstavila le s trakom. Šestnajstletnica je svoj prvenec na velikih tekmovanjih opravila brez večjih napak in prejela oceno 13,241 točke. Pri traku so ocene nižje kot pri drugih orodjih in tako je tudi številka 1 slovenske vrste Kraguljeva, ki je edina v ekipi na tem prvenstvu nastopila z vsemi štirimi vajami, za temperamentno predstavo prejela 14,433. Za konec je nastopila še s kiji in prejela okroglih 14 točk. S kiji se je danes predstavila tudi Čebaškova, ki je za zelo lepo izvedeno plesno predstavo prejela oceno dneva v slovenski vrsti - 15,066.

Čeprav ima Slovenija zelo mlado ekipo, 16-letni Čebaškova in Bilićeva sta šele januarja letos prestopili v člansko konkurenco, za Kraguljevo, ki bo konec oktobra dopolnila 17 let, pa je to druga sezona med članicami, je slovenska trojica dobro oddelala nastope na prvenstvu stare celine. Ritmičarke so se na EP odpravile z visokimi cilji, v ekipni konkurenci se želijo uvrstiti nekje med 10. in 15. mestom, vsekakor pa izboljšati dosežek z zadnjega tovrstnega EP leta 2011, ko je bila Slovenija 20.

Skupno so Kraguljeva, Čebaškova in Bilićeva zbrale 117,255 točke. Kam natančno jih bo ta zbir ponesel, bo znano okoli 22. ure zvečer, ko bodo nastope končale vse tekmovalke.

Prvenstvo v avstrijski prestolnici se bo v nedeljo končalo s finalnimi nastopi najboljših po posameznem orodju.

Ne spreglejte