Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 12. 2016,
18.33

Osveženo pred

7 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

svetovni pokal boks

Petek, 9. 12. 2016, 18.33

7 let, 4 mesece

Slovenske Konjice dobile tekmo boksarskega svetovnega pokala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Boks boksarski ring | Foto Reuters

Foto: Reuters

Slovenske Konjice bodo novembra 2017 gostile tekmo svetovnega pokala v boksu. Tekmovanje bo na sporedu med 3. in 6. novembrom, gre pa za premierno tekmo svetovnega pokala - Grand Prix Slovenske Konjice 2017.

"Na to smo čakali od samostojnosti Slovenije. Izjemno sem veseli, da bo tekma svetovnega pokala doma, tu v Slovenskih Konjicah. Slovenci do sedaj nismo imeli priložnosti za organizacijo tekem najvišjega ranga, zdaj je premagana končno tudi ta ovira. To je pravzaprav fantastično. Konjice bodo tako videle najboljše svetovne boksarje. Dobro pa se zavedam, da nas čaka veliko, veliko dela. Takšen športni dogodek za seboj potegne velik organizacijski zalogaj, vendar ni nobenega strahu, saj imamo velike izkušnje. Organizacijski odbor, ki pripravlja Grand Prix Slovenske Konjice na čelu z predsednikom Nanijem Matjašičem, ima bogate mednarodne izkušnje, saj so med drugim organizirali tudi prvo borbo za naslov svetovnega boksarskega prvaka v Sloveniji nasploh z Dejanom Zavcem in dobili takrat najvišjo oceno svetovne boksarske organizacije. Vesel sem tudi zato, ker bodo mladi konjiški boksarji del tega spektakla," je dejal Damjan Šel, predsednik boksarskega kluba Slovenske Konjice.

"Želeli smo takšen razplet ob oddaji kandidature, saj smo dobili zares najvišje ocene za konjiški boksarski Grand Prix. Res pa je, da sta tako svetovna, kot evropska boksarska zveza (AIBA in EUBC) izredno strogi pri dodelitvi tekmovanja. Zato smo tega toliko bolj veseli in ponosni na vse, kar smo sedaj zgradili. To je enostavno priznanje vsem strukturam v mestu, ki so zadolžene za šport. Z delom pričnemo takoj, saj tekme najvišjega ranga zahtevajo popolno organizacijo. Želimo se temeljito pripraviti tako na izvedbo same tekme, kot vseh spremljajočih prireditev, ki bodo še dodatno popestrile dogajanje v mestu. Zdaj ima konjiški boks na široko odprta vrata za nadaljnji razvoj," pa je povedal predsednik organizacijskega odbora Nani Franc Matjašič.

Ne spreglejte