Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 5. 2017,
17.43

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Taekwondo evropsko prvenstvo ITF Liverpool

Ponedeljek, 1. 5. 2017, 17.43

6 let, 7 mesecev

Slovenska taekwondo reprezentanca z EP prinaša 13 zlatih odličij

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Ema Mesič Taekwondo ITF evropsko prvenstvo Liverpool 2017 | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Slovenska taekwondo reprezentanca v verziji ITF je med 25. in 30. aprilom uspešno nastopala na evropskem prvenstvu v Veliki Britaniji. Na tekmovanju v Liverpoolu, kjer so se tekmovalci merili na članskem, mladinskem, veteranskem in otroškem tekmovanju te verzije taekwondoja, so Slovenci zbrali 23 kolajn, med njimi 13 zlatih.

Prvenstva se je udeležilo 796 tekmovalcev iz 32 evropskih držav, ki so se merili v posameznih in ekipnih borbah, formah, samoobrambi, testu moči in specialni tehniki.

Slovensko reprezentanco je sestavljajo 31 tekmovalcev, EP pa so končali s 13 zlatimi, štirimi srebrnimi in šestimi bronastimi medaljami, pokalom za najboljšo veteransko ekipo in pokalom za najuspešnejšo državo v skupnem seštevku osvojenih medalj med veterani.

Prvenstva se je udeležilo 796 tekmovalcev iz 32 evropskih držav. | Foto: Guliverimage/Getty Images Prvenstva se je udeležilo 796 tekmovalcev iz 32 evropskih držav. Foto: Guliverimage/Getty Images

Zlati medalji sta v otroških kategorijah osvojili Pia Zoja Glavnik in Ema Mešič, med mladinci Simon Zajec in Renato Vogler, med člani pa aktualna svetovna podprvakinja Staša Lipnik.

Največ zlatih so Slovenci zbrali med veterani, tretje leto zapored sta dvakratna evropska prvaka postala Peter Landeker in Ismet Ičanović, evropski naslov je dosegel tudi Simon Jan.

Veteranska ekipa v postavi Landeker, Ičanovič, Jan in Baltič je osvojila še ekipne naslove evropskih prvakov v ekipnih formah, borbah in testu moči in na si koncu zagotovila še pokal za najboljšo veteransko ekipo ter pokal za najuspešnejšo državo v skupnem seštevku osvojenih medalj med veterani.

Mlada Ukrajinka (v skoku) med dvobojem v formah s Slovenko Nino Binter. | Foto: Guliverimage/Getty Images Mlada Ukrajinka (v skoku) med dvobojem v formah s Slovenko Nino Binter. Foto: Guliverimage/Getty Images

Slovensko reprezentanco v taekwondoju ITF septembra čaka nastop na svetovnem članskem prvenstvu, ki bo potekalo v Severni Koreji, leta 2018 pa evropsko prvenstvo za vse starostne kategorije v Estoniji.

Ne spreglejte