Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
30. 10. 2016,
19.28

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

karate Kaja Budić Ardit Rušiti Skender Tosić

Nedelja, 30. 10. 2016, 19.28

6 let, 6 mesecev

Karateisti na SP do dveh vidnih uvrstitev in zlata v parakaretju

Slovenec v invalidskem vozičku postal svetovni prvak v karateju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75
Skender Tosić | Foto Karate zveza Slovenije

Foto: Karate zveza Slovenije

Slovenski karateisti so ta teden nastopali na svetovnem prvenstvu v Linzu. Največji uspeh je z zlato medaljo dosegel udeleženec tekmovanja v parakarateju Skender Tosić. Visoki uvrstitvi sta dosegla še Ardit Rušiti in Kaja Budić.

V posamezni kategoriji je lahko nastopil iz posamezne države samo po en tekmovalec, kar pomeni, da je konkurenca strah vzbujajoča, saj so se v Avstriji zbrali res najboljši karateisti.

Slovenske barve je skupno zastopalo 14 tekmovalk in tekmovalcev v katah, športnih borbah in disciplini para-karate, ki je svoje stalno mesto na svetovnih prvenstvi dobilo pred dvema letoma na SP v Bremnu v Nemčiji.

Po spletu okoliščin je izgubil polfinalno in borbo za bron

V sredo in četrtek so potekali posamezni nastopi. Večina njih je opravila tekmovalni del v mejah svojih zmogljivosti. Še najbližje odmevni uvrstitvi sta bila Kaja Budić z osvojenim devetim mestom in Ardit Rušiti, ki je po spletu nesrečnih naključij najprej izgubil borbo za polfinale in pozneje še za bronasto medaljo. V slovenskem  strokovnem štabu sicer niso bili popolnoma zadovoljni z doseženimi rezultati, vsekakor pa so izboljšali izide z zadnjega svetovnega prvenstva.

Slovenski tekmovalec v para-karateju je svoj nastop opravil vrhunsko. | Foto: Karate zveza Slovenije Slovenski tekmovalec v para-karateju je svoj nastop opravil vrhunsko. Foto: Karate zveza Slovenije

Zadnji Slovenec je poskrbel za največji uspeh

V četrtek je kot zadnji slovenski tekmovalec nastopil v kategoriji para-karate v invalidskem vozičku Skender Tošić, član Karate kluba Zmaj iz Ljubljane. Sistem tekmovanja v katah v teh kategorijah je drugačen, saj so tekmovalci ocenjeni z ocenami.

Skender je svoj nastop opravil vrhunsko. Sodniki so mu podelili ocene, ki so mu v nedeljo omogočile nastop za zlato medaljo. Čeprav je bil njegov nedeljski nasprotnik domačin, favoriziran s strani sodnikov, Skender s tem ni imel težav.

Nastop je opravil suvereno in na koncu zasluženo osvojil zlato medaljo.

Zanimiv podatek je ta, da je avstrijski tekmovalec poleti na paraolimpijskih igrah v brazilskem Riu nastopil v kajaku in osvojil srebrno medaljo.

Ne spreglejte