Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
23. 4. 2017,
21.07

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Nedelja, 23. 4. 2017, 21.07

6 let, 6 mesecev

Evropski pokal, sprint na divjih vodah (Banja Luka)

Slovenci na Vrbasu uspešni tudi v nedeljo; novih pet medalj #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

S tekmo evropskega pokala v sprintu na divjih vodah se je v Banja Luki končal spustaški tekmovalni konec tedna. Po uspešnem sobotnem nastopu v klasičnem spustu so tudi v nedeljo Slovenci na Vrbasu upravičili vlogo favoritov. V sprintu sta do zmage priveslala Nejc Žnidarčič in kajakašica Eva Alina Hočevar.

Anže Urankar ter Maks Frančeškin in Simon Hočevar so osvojili drugi mesti, Simon Oven pa je bil med kajakaši tretji.

Na prizorišču, ki je lani gostilo svetovno prvenstvo v spustu na divjih vodah, so se slovenski tekmovalci izkazali tudi na tekmi evropskega pokala v sprintu na divjih vodah. Nejc Žnidarčič je v Banjaluki upravičil vlogo favorita med kajakaši in slavil s prednostjo 77 stotink sekunde pred Anžetom Urankarjem, na tretje mesto pa je priveslal zmagovalec sobotne preizkušnje v klasičnem spustu Simon Oven.

Nejc Žnidaršič je upravičil vlogo favorita. | Foto: Nejc Žnidaršič je upravičil vlogo favorita.

"Z zmago sem kar zadovoljen. Vreme je bilo slabo, saj je bilo zelo mrzlo, tako da se je bilo treba za to tekmo kar dobro motivirati. Prva vožnja je bila nekakšno ogrevanje, zagotovil sem si neposredno uvrstitev v finale, kjer mi je uspela dobra vožnja. Danes je bilo potrebne tudi nekaj sreče. Voda je bila zelo visoka in pogoji so bili zelo spremenljivi. Zadovoljen sem s koncem tedna. Do evropskega prvenstva imamo še tri tedne. Vsi bomo poskušali priti še v boljšo formo, tako da mislim, da bomo med glavnimi favoriti v obeh disciplinah," je povedal Nejc Žnidarčič.

Maks Frančeškin in Simon Hočevar sta osvojila drugo mesto. | Foto: Maks Frančeškin in Simon Hočevar sta osvojila drugo mesto.

Med deseterico najboljših so sprintersko preizkušnjo končali še Maks Frančeškin, ki je bil četrti, Vid Debeljak kot peti in Tim Novak, ki je bil šesti.

Zmagala je tudi mlada kajakašica Eva Alina Hočevar. | Foto: Zmagala je tudi mlada kajakašica Eva Alina Hočevar.

Do zmage je priveslala tudi mlada kajakašica Eva Alina Hočevar. Za drugo kolajno družine Hočevar je poskrbel Simon Hočevar, ki je skupaj z Maksom Frančeškinom med dvojci zasedel drugo mesto. Med kanuisti je bil Simon Hočevar peti, Luka Žganjar pa šesti.

Ne spreglejte