Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Ponedeljek,
17. 7. 2017,
8.25

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

1

Natisni članek

ameriški nogomet AFL Ljubljana Silverhawks

Ponedeljek, 17. 7. 2017, 8.25

6 let, 6 mesecev

Ameriški nogomet

Silverhawks udarno v polfinale AFL, a ta jim ne bo dovolj

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

1

Silverhawks - Rangers | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Najboljša ekipa v ameriškem nogometu v Sloveniji Ljubljana Silverhawks se je uvrstila v polfinale avstrijske lige (AFL), ki velja za eno najmočnejših v Evropi. Za polfinale so na t. i. "wild-card" tekmi premagali Mödling Rangers z 49:20.

Ljubljana Silverhawks, ki so bili v rednem delu sezone s šestimi zmagami z 10 tekem tretji, so na "wild-card tekmi" še enkrat več prikazali odlično igro v napadu. S štirimi "touchdowni" je zablestel mladi tekač Žiga Zibelnik. Za dva zadetka je podal podajalec Anthony Gardner: enega je ujel izkušeni Rok Sedej, drugega drugi Američan v ekipi Raymond Bridges. En zadetek po tleh je dosegel tudi Gregor Črepinšek.

Obenem pa so Sokoli odigrali še najboljšo tekmo v obrambi to sezono. Nasprotnikovemu podajalcu so dvakrat prestregli podajo (Bridges in Jure Laharnar). Predvsem Bridges je imel svoj dan, saj je tekmece kar nekajkrat zaustavil s silovitimi naleti.

Na Tirolsko po zmago

Matic Tomše si je v zraku priboril žogo za akcijo skoraj prek celotnega igrišča. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Matic Tomše si je v zraku priboril žogo za akcijo skoraj prek celotnega igrišča. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Po tekmi so si fantje zaslužili glasno pohvalo ponavadi zelo strogega trenerja Roka Štamcarja: "Vsem vsaka čast za danes. S tako igramo lahko naslednji teden premagamo Raiders. V Innsbruck gremo po zmago. Ne vedo, kaj jih čaka."

V polfinalu se bodo v soboto zvečer namreč pomerili z Innsbruck Raiders, aktualnimi prvaki AFL. Pravzaprav gre za petkratne avstrijske prvake in za trikratne evropske prvake, torej za eno najboljših ekip v Evropi sploh, ki pa letos ni tako dominantna kot zadnja leta.

Prav samozavestno razmišljanje je še ena od prednosti ljubljanske ekipe. Zibelnik je zadnji zmagi dejal: "Cel teden smo že na treningih dobro delali, kar se je obrestovalo. Zadetke sem dosegal zaradi dobrih blokov napadalne linije in lovilcev. Tudi v obrambi so fantje storili zelo malo napak. Zdaj pa gremo v Innsbruck in upajmo tudi v finale." Z Raiders so polfinale igrali že lani, a ga izgubili s 30:63.

Finale lige, tako imanovani Austrian Bowl, bo odigran v Celovcu na stadionu Wörthersee in sicer v soboto 29. julija.

Silverhawks - Rangers | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Ne spreglejte