Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 5. 2012,
11.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 1. 5. 2012, 11.04

8 let

Silverhawks so se razšli s trenerjem Garzo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Trener Mark Garza se v Ljubljana Silverhawks ne vrača več, je potrdil predsednik Milan Narat. "Veliko je bilo zapletov glede vodenja kluba in njegove vizije." A naprej gredo še močnejši.

Prvo sodelovanje najboljše slovenske ekipe v ameriškem nogometu z ameriških trenerjem se je končalo predčasno. Mark Garza je v času tedenskega premora pred nadaljevanjem sezone odpotoval domov in se v moštvo Ljubljana Silverhawks ne vrača več. "Hvala igralcem za odličen prvi del sezone. Užival sem, ko sem delil svoje izkušnje in znanje. Igrajte ostro, igrajte hitro, igrajte močno! Srečno v preostanku sezone," je prek facebooka sporočil Mark Garza, pred tem pa kar prek socialnega omrežja javnosti posredoval pismo kluba, kjer mu pišejo, da njegovih groženj (Anthonyju Gardnerju naj bi grozil, da mu bo zlomil roko) ne bodo več tolerirali. Trener trdi, da so vse to laži.

Za komentar smo poklicali predsednika Silverhawksov, Milana Narata: "Z njim smo se res razšli. Ne bo se več vrnil. Ne vem pa, od kdaj je facebook kredibilen za take novice. Točnih besed ne bom potrdil. Mnenja vodstva kluba in trenerja se niso ujemala. Veliko je bilo zapletov glede vodenja kluba in njegove vizije. V dobro kluba smo se odločili, da prekinemo sodelovanje." Pika na i je bil sobotni pripetljaj iz zadnje minute, ko je Garza kljub odločeni tekmi zahteval, da Anthony Gardner odigra zadnjo akcijo in ne poklekne in pusti, da se izteče ura, kot je to v navadi. "To je bil dokaz, da ni vse, kot bi moralo biti, da ima vsak svoje poglede. Mi smo stopili na Anthonyjevo stran," pove Narat.

Pa vendarle: Silverhawks so v dobrih štirih mesecih od trenerja Garze veliko pridobili. "Seveda. Zahvaljujemo se mu, kar nam je dal. Naučil nas je discipline, organizacije treningov ... Iz tega bomo povlekli dobre stvari in šli naprej še močnejši." Cilji se za preostanek sezone ne spreminjajo. "Naprej gremo s še večjim zagonom." Ekipa odslej ne bo imela glavnega trenerja, napad bo prevzel podajalec Gardner, obrambo pa "linebacker" Desmond Hendricks. "Na vsaki poziciji bo svoj trener in vsi stojimo za njimi. Vsak ve, kdo je njegov šef," zaključuje Milan Narat.

Ne spreglejte