Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
23. 5. 2015,
17.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Žiga Šilc svetovni pokal gimnastika

Sobota, 23. 5. 2015, 17.25

8 let

Šilc odličen drugi na svetovnem pokalu na Portugalskem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenski telovadec Žiga Šilc je na tekmi svetovnega pokala v gimnastiki v portugalski Anadii osvojil drugo mesto na parterju. Sašo Bertoncelj je bil na konju z ročaji četrti.

Na istem orodju je bil Rok Klavora osmi. V finalu je nastopila tudi že Teja Belak, ki je bila šesta na preskoku. Žiga Šilc je na parterju tekmo končal z oceno 14,925, premagal ga je le Kubanec Manrique Larduet s 15,075. Tretji je bil Brazilec Caio Souza s 14,750. Drugi slovenski finalist na tem orodju Rok Klavora je bil osmi s 13,975 točke.

"Na obeh zadnjih dveh tekmah, v Varni in danes, sem šel z nekoliko lažjo vajo, bolj naštudirano, zato pa z več elegance, čistoče in 'limanja'. Obakrat mi je uspelo, zato sem toliko bolj vesel. Morda bi se dalo priti tudi do prvega mesta, vendar je Kubanec Larduet zelo dobro opravil svojo vajo. Zavedam se, da to še ni vaja, s katero bi bil bolj konkurenčen na evropskem ali svetovnem prvenstvu, saj je za malenkost prelahka za uvrstitev v finale," je o svojem nastopu v Anadii povedal Šilc.

Tretji slovenski predstavnik v današnjem popoldnevu je bil Sašo Bertoncelj na konju z ročaji, kjer je za svojo vajo prejel oceno 14,725. Na koncu je to zadostovalo za četrto mesto. Zmagal je Kolumbijec Jossimar Calvo (15,325) pred Latvijcem Dmitrijsom Trefilovsom (15,100) in Francozom Cyrilom Tommasonom (14,950).

Padec Belakove na bradlji

Teja Belak je imela danes dvojni program. Najprej pa je v finalu preskoka z oceno 14,075 točke osvojila šesto mesto. Zmagala je Kubanka Marcia Videaux s 15,112, druga je bila Mehičanka Alexa Moreno s 14,900, tretja pa Čilenka Makarena Pinto s 14,387 točke.

Slovenska telovadka je zatem nastopila še na dvovišinski bradlji in z oceno 10,875 točke pristala pri repu finalistk. Slavila je Venezuelka Jessica Lopez (14,850) pred Portugalko Filipo Martins (13,650) in Kubanko Marcio Videaux (13,425).

"Na preskoku je bila konkurenca izredno močna in čeprav je Teja oba skoka opravila solidno, je imela prenizko izhodiščno oceno, da bi lahko konkurirala za višja mesta, medtem ko je na dvovišinski bradlji padla in pri takšni konkurenci ne moreš več biti v igri za prva tri mesta. Škoda, kajti v kvalifikacijah je bila tretja in je bila ena od kandidatk za kolajno," je Piletič ocenil še nastop Belakove.

V nedeljo bosta v finalu nastopila še Mitja Petkovšek na bradlji in Saša Golob na parterju. Oba sta v kvalifikacijah imela sedmo oceno.

Ne spreglejte