Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
15. 6. 2008,
10.40

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 15. 6. 2008, 10.40

7 let, 12 mesecev

Sestri Fabjan, Satler in Flajs zmagovalci v Novi Gorici

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Erika in Simona Fabjan ter Rok Satler in Andrej Flajs so zmagovalci prvega letošnjega turnirja v odbojki na mivki serije Tušmobil LG, ki se je s finalnimi boji sinoči končal v Novi Gorici.

V predtekmovanju je bilo največje presenečenje izpad tretjih nosilcev, ekipe Tadeja Brankovič Sport v postavi Rop in Berk. S tesnim izidom je v dveh nizih do polfinala prišla ekipa Hervis Božnar&Partner, ostala dva polfinalista, Vital Pro in Marchiol 1, pa sta se morala za zmago proti nasprotnikoma Kalcer&Flerin oziroma Ekolu boriti v tretjem nizu. Razplet bojev pri ženskah, kamor so se v tekmovanju po skupinah uvrstile vse štiri nosilne ekipe, je uvrstitev v polfinale prinesel prvim trem nosilkam turnirja, ekipam Champion, Armal in Aliansa ter Aklimatu.

V sobotnem delu tekmovanja je v polfinalu med Aklimatom in Armalom z 2:0 slavil prvi in tako sta lanski prvakinji Tjaša Dimec in Snežana Rajak presenetljivo ostali brez finala. Tadeja Veit in Katarina Juhart sta se v finalu pomerili z zmagovalkama prvega polfinala, ekipo Champion (Erika in Simona Fabjan), ki je bila predvsem v drugem nizu premočan nasprotnik, končni izid je bil 2:1 (-13, 18, 8). Tekmo za tretje mesto med drugima in tretjima nosilkama turnirja sta dobili Dimčeva in Rajakova.

Prvi moški polfinale prva poslastica

Prva tekma moškega polfinala, v kateri so se pomerili domačina v ekipi Marchiol 1 (Samo Miklavc in Damir Šabec) ter lanska državna prvaka Emona TV (Rok Satler in Andrej Flajs), je bila prava poslastica predvsem za domače ljubitelje odbojke na mivki. V napetem prvem nizu sta se domačina z borbeno igro dolgo upirala Emoni TV, na koncu pa sta le popustila in vse svoje moči usmerila v drugi niz, ki se je končal z njuno zmago s šestimi točkami razlike. V tretjem nizu jima ni uspelo ugnati izkušenejših Flajsa in Satlerja, zato sta se v nadaljevanju morala zadovoljiti le z malim finalom. Tu sta se jima pridružila člana ekipe Hervis Božnar&Partner Jani Makovec in Gregor Perhaj, poraženca izenačene druge tekme moškega polfinala proti Tinetu Urnautu in Matevžu Kamniku (Vital Pro).

Pri ženskah v finalu potreben tudi tretji niz

V ženskem finalu je bil prvi niz zelo izenačen, nato pa je Aklimat prevzel pobudo in ga končal z osmimi točkami prednosti. V drugem nizu sta Veitova in Juhartova skušali ponoviti predstavo iz prvega niza, vendar sta sestri Fabjan ves čas vodili za točko ali dve do konca niza. Za odločitev je bil potreben še tretji niz, ki sta ga kljub dobri igri nasprotnic na koncu prepričljivo osvojili Fabjanovi. Prav tako so gledalci podaljšano igro videli v finalu med moškimi dvojicami. V prvem nizu sta bolje začela Flajs in Satler, ki sta vodila že z 19:16, nato pa izgubila na razliko pri 22. točki. Njuna tekmeca sta skušala dvoboj končati že po drugem nizu, vendar jima zaradi preveč napak ni uspelo. V odločilnem tretjem nizu sta na koncu več moči zbrala Flajs in Satler in zmagala s štirimi točkami prednosti.

Ne spreglejte