Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
14. 11. 2018,
15.25

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Peter John Stevens plavanje

Sreda, 14. 11. 2018, 15.25

5 let, 7 mesecev

Še zadnja priložnost plavalcev za norme

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Peter John Stevens | Peter John Stevens bo konec tedna nastopil na Gorenjskem. | Foto Vid Ponikvar

Peter John Stevens bo konec tedna nastopil na Gorenjskem.

Foto: Vid Ponikvar

Plavalce decembra v Hangzhouju na Kitajskem čaka svetovno prvenstvo v 25-metrskih bazenih. Med slovenskimi reprezentanti so nastop v tem trenutku potrdili Peter John Stevens, branilec srebra z zadnjega SP v kanadskem Windsorju 2016, ter mladi Katja Fain in Neža Klančar. Konec tedna po tekmi v Kranju pa poteče rok, da se trojici pridruži še kdo.

Prvi adut za visoko uvrstitev na Kitajskem ostaja Peter John Stevens, ki je jesen izkoristil za nastope v svetovnem pokalu. Zadnja tekma ga čaka ta teden v Singapurju, kjer bo skušal potrditi dobro formo, preden se bo čez dobre tri tedne vrnil v Azijo. Njegova paradna disciplina ostaja 50 m prsno, prijavljena pa ima tudi nastopa na 100 m prsno in mešano.

Peter John Stevens
Sportal Slovenski plavalec v Tokiu boljši od vseh

Selektor se bo pustil presenetiti

Gorazd Podržavnik je kratek z napovedmi. | Foto: Vid Ponikvar Gorazd Podržavnik je kratek z napovedmi. Foto: Vid Ponikvar Katja Fain, ki je konec tedna blestela na mitingu v Gradcu in tam ob zmagah dosegla tudi osebna rekorda na 1500 m prosto in 400 m mešano, se bo preizkusila v vseh daljših disciplinah kravla, pa tudi na 400 m mešano, Neža Klančar, z dvema kolajnama ena od junakinj oktobrskih olimpijskih iger mladih, pa ima prijavljene nastope na 50 in 100 m prosto ter 100 m mešano.

"Pustimo se presenetiti. Obe dekleti v tem obdobju delujeta zelo močno in videli bomo, kaj jima na Kitajskem lahko uspe," je z napovedmi kratek selektor Gorazd Podržavnik. Ta bo v nedeljo dokončno sestavil seznam potnikov za decembrsko SP, v Kranju pa možnosti za nastop v Hanzhouju pripisuje predvsem še Tjaši Vozel in mlademu Domnu Demšarju.

"Moda mu lahko uspe. V Zagrebu mu je na 50 m delfin zmanjkalo nekaj desetink, a ob res dobrem skoku in optimalnem plavanju se mu lahko posreči. Od septembra je zelo napredoval," o plavalcu Olimpije pravi trener Tomaž Torkar. Demšar bo normo lovil že v soboto, ko bo na tekmi v prostem slogu plaval delfin.

Neža Klančar
Sportal Klančarjeva spet izstopala in se približala normi za SP

Manjkalo bo kar nekaj močnih slovenskih orožij

Med siceršnjimi potniki za SP je nastop predčasno odpovedala Anja Klinar, Tjaša Oder ima ravno v času prvenstva podelitev diplome na univerzi v Arizoni in je dala prednost temu dogodku, Tara Vovk na Kitajsko ne bo odpotovala zaradi študijskih obveznosti v ZDA, manjka pa tudi študentka univerze Tennessee Tjaša Pintar, ki ima poškodovan hrbet.

Finali v Kranju, prireditelji vnovič obljubljajo pisano mednarodno zasedbo, se bodo v soboto in nedeljo začeli ob 17. uri.

Tjaša Vozel
Sportal Nove stopničke slovenskih plavalcev
Ne spreglejte