Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
16. 1. 2015,
10.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Jure Meglič kajak

Petek, 16. 1. 2015, 10.07

8 let

Še danes sem prepričan, da sem se odločil prav

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenski kajakaš z azerbajdžanskim potnim listom Jure Meglič bo letos drugo leto tekmoval za Azerbajdžan. In kakšne so njegove izkušnje po enem letu?

Jure Meglič je lani dvignil nemalo prahu, ko se je odločil, da bo tekmoval za Azerbajdžan. Ni pa edini primer v kajakaškem svetu, saj se je za to odločil tudi odličen slalomist, Francoz Fabien Lefevr, ki nastopa za ZDA.

Kot je že takrat dejal, se podaja na v pot neznano. In kakšne so njegove izkušnje po enem letu? "Zagotovo je vse skupaj drugače kot takrat, ko sem veslal v slovenski reprezentanci. Potrebuješ nekaj časa, da se navadiš na vse skupaj. Pol sezone je trajalo, da sem sploh dojel, kako vse skupaj izpeljati. Pravzaprav sem zdaj koordinator za vse ljudi, ki sodelujejo z mano. Včasih sem mislil samo na tekmo, zdaj moram pa urejati še logistične zadeve," je uvodoma povedal Meglič.

Čeprav v zadnjem letu ni dosegal rezultatov, kot bi si jih sam želel, ga v Azerbajdžanu še naprej podpirajo. "Z njimi imam pozitivne izkušnje. Veliko smo se pogovarjali in tudi sami vedo, da takšni prestopi niso lahki. Sezona ni bila najboljša, preprosto sem naredil preveč napak, ampak cilj je jasen, to so olimpijske igre v Rio de Janeiru," je povedal Jure, ki ima okoli sebe ekipo domačih in tujih trenerjev, s pomočjo katerih želi priti v staro formo.

V Azerbajdžanu mi zagotavljajo dobre pogoje

"Mislim, da sem v tehniki veslanja nekoliko nazadoval. Zdi se mi, da imam tukaj še precej rezerve. Nekatere pomanjkljivosti sem že odpravil, nekatere pa bom skušal odpraviti s pripravami v Avstraliji. Upam, da bom novo sezono začel bolje, cilj pa je vsekakor svetovno prvenstvo v Londonu in tam doseči normo za olimpijske igre," je povedal 30-letni kajakaš, ki pravi, da mu tudi danes ni žal, da se je odločil za to pot.

"Odločil sem se, kot sem se, in še danes sem prepričan, da sem se odločil prav. V Azerbajdžanu imam dobre pogoje, da se lahko čim bolje pripravljam. Vso energijo usmerjam v to, da bi bil čim boljši. Lani se mi je sezona nekoliko ponesrečila, vendar se s tem ne obremenjujem več, ker vem, kje so bile napake, in jih ne bom več ponovil," je sklenil Meglič.

Ne spreglejte