Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
22. 3. 2012,
19.40

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sašo Bertoncelj

Četrtek, 22. 3. 2012, 19.40

8 let, 1 mesec

Sašo Bertoncelj gladko v finale Cottbusa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Sašo Bertoncelj je prvi dan kvalifikacij uvodne tekme gimnastičnega svetovnega pokala v olimpijski sezoni 2012 v Cottbusu na konju z ročaji opravil z odliko.

Telovadec Narodnega doma je za prikazano na konju prejel visokih 15,300 točke, kar je tretja ocena med kar 54 kvalifikanti na tem orodju, tako da se bo v soboto boril za kolajne.

"Nastopil sem z lažjo različico sestave na konju z izhodiščem 16 točk in jo izvedel res lepo. Sodniki za izvedbo so mi odbili zgolj sedem desetink točke, kar se na tako veliki tekmi še ni zgodilo. Zato sem zelo zadovoljen. Sprva sem sicer razmišljal o težji vaji 16,500, saj sem za orodje poprijel bolj na začetku kvalifikacijske skupine, a po ogrevanju tik pred tekmo nisem našel pravega občutka, zato sem se odločil za svojo 'švicarsko banko', kot pravim lažji vaji, ki jo znam prikazati zelo lepo. To mi je tudi uspelo," je iz Nemčije sporočil Bertoncelj, ki je imel tretjo oceno med kvalifikanti. Več od njega sta prejela le Britanca Daniel Keatings (15,500) in Max Whitlock (15,350), tako da bo Škofjeločan v sobotnem finalu napadal kolajne.

"V finalu bom, če ne bo kakšnih izrednih dogodkov, nastopil s težjo vajo, saj bi tudi to rad preizkusil na uvodu v sezono. Med finalisti ni kakšnih posebnih presenečenj, nekaj telovadcev je popadalo s konja, kot je to običajno na tem tveganem orodju. V finalu bodo nastopili sami asi, tako da bo težko, a gotovo bom napadal eno od kolajn. Kvalifikacije so pokazale, da sem tudi sam še vedno v vrhu, kamor tudi sodim," je še povedal Bertoncelj, ki ga zdaj čaka neobičajni dan počitka: "Res je, tega nisem vajen, a mi bo dan tekmovalnega premora prišel prav. Ker grem na tri tekme zapored, čaka me skoraj tritedenska turneja, moram namreč obdržati ritem treningov na visoki ravni."

Dan tekmovalnega premora Bertonclja čaka zato, ker so organizatorji letos prejeli rekordne prijave za nastop na uvodni tekmi gimnastičnega svetovnega pokala, tako da so morali kvalifikacije razdeliti na dva dneva. Ob Bertonclju je na konju nastopil tudi Žiga Britovšek, a je dva elementa pred koncem vaje padel z orodja (12,600 točke) in končal na 34. mestu.

V četrtek je bil zelo blizu finala tudi Rok Klavora na parterju, a se na koncu ni izšlo in je sobotne boje najboljše osmerice za kolajne na desetem mestu zgrešil zgolj za dobri dve desetinki točke. Pri prvi diagonali je olajšal salto, tako da je nekaj izgubil pri izhodiščni vrednosti (15,600), nato pa je moral nekoliko spremeniti sestavo. Trener Sebastijan Piletič je sporočil, da je telovadil lepo, a zna boljše, poleg tega pa ima težave s poškodbo kolena, ki mu je po sredinem treningu precej oteklo. Klavora je z oceno 14,375 točke zasedel deseto mesto.

Na parterju se je predstavil tudi Žiga Šilc z novo vajo, a ker doma nima parterja za trening, je nekatere kombinacije sploh prvič preizkusil šele na tekmi. Naredil je dobro vajo, a ne vsega, kar mora, je pojasnil Piletič. Z oceno 13,775 je bil na koncu 18.

V četrtek se je na dvovišinski bradlji predstavila tudi telovadka Ivana Kamnikar, ki je po besedah trenerja naredila lepo vajo, a nima dovolj visoke izhodiščne vrednosti, da bi se lahko borila za finale. Z oceno 12,075 točke je v konkurenci 30-erice zasedla 24. mesto.

V petek bo v dvorani Lausitz na sporedu drugi dan kvalifikacijskih bojev, ko se bodo za Slovenijo predstavili še Mitja Petkovšek na bradlji, Alen Dimic na bradlji in drogu, ter telovadki Adela Šajn in Ivana Kamnikar, ki bosta obe nastopili tako na gredi kot parterju.

Ne spreglejte