Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
25. 4. 2017,
20.33

Osveženo pred

6 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Samo Petje FFC

Torek, 25. 4. 2017, 20.33

6 let, 11 mesecev

Samo Petje navdušil in postal prvak v dveh težnostnih kategorijah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Samo Petje | Foto FFC

Foto: FFC

Slovenski kickboksar Samo Petje je v soboto v Tivoliju postal prvak v dveh kategorijah v FFC, kar do zdaj ni uspelo še nobenemu borcu. Na dogodku FFC 29 je pred domačim občinstvom premagal prvaka veltrske kategorije Eyevana Danenberga in po sodniški odločitvi postal prvi lastnik dveh pasov FFC-ja. 

Samo Petje je tako dokazal, da se lahko bori in premaga prvaka iz višje kategorije. Napadal je z vso silo, Danenberg pa se je boril v svojem znanem slogu. Večinoma je zelo dobro blokiral udarce in čakal na priložnosti za vrhunske obrambne in napadalne kombinacije. Petje je imel težavo z nasprotnikovo višino, saj ni mogel priti do glave Nizozemca, na srečo pa Danenberg zaradi zelo dobrega in dinamičnega gibanja slovenskega borca ni uspešno uporabil svoje prednosti v dolžini rok in nog. 

Čeprav so mnogi pričakovali, da bodo sodniki razglasili še četrto rundo, so ti menili, da slovenski borec pokazal dovolj, da je postal dvojni prvak FFC-ja. Slovenec je tako prvič v zgodovini dosegel to, kar si mnogi lahko samo želijo. Zdaj je nosilec dveh pasov: v lahki kategoriji do 70 kilogramov in v velterski kategoriji.

Kaj je FFC?

Final Fight Championship® je športna organizacija, ustanovljena leta 2012 pod okriljem Fight Channela. Prireditve FFC® odlikuje edinstven koncept – vsebujejo kickboks in MMA v istem večeru. V ringu FFC-ja so svoj čas nastopile zvezde borilnih športov, kot so Mirko Filipović - Cro Cop, Ray Sef, Ricco Rodriguez, Paul Daley, Alessio Sakara, Robin van Roosmalen, Pavel Zhuravlev in mnogi drugi.

V zelo kratkem času je FFC postal ena najhitreje rastočih evropskih športnih organizacij, ki dogodke organizira po Evropi in v ZDA. Neposredni prenosi so dostopni v 50 državah sveta, na štirih celinah in na številnih nacionalnih televizijskih postajah, kot sta naprimer CSB Sports Network v ZDA in Canal+ v Franciji. 

Ne spreglejte