Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
8. 6. 2008,
10.34

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 8. 6. 2008, 10.34

8 let, 1 mesec

Ruske ritmičarke pred OI potrdile primat

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ruske ritmičarke so na 24. evropskem prvenstvu v Torinu slaba dva meseca pred olimpijskimi igrami v Pekingu potrdile svoj primat.

Nova zvezdnica svetovne scene je z naslovom prvakinje postala letos skorajda nepremagljiva 18-letnica, Ženja Kanajeva, Rusinje pa so bile najboljše tudi v skupinskih sestavah in na ekipni tekmi mladink.

Rusinja Kanajeva, ki je bila v torinski olimpijski dvorani Isozaki najboljša z vsem štirimi orodji, je sicer dobra znanka slovenskega občinstva. Prva favoritka bližnjih olimpijskih iger v Pekingu je namreč letos zmagala kar na dveh tekmah v Sloveniji. Najprej je marca zmago slavila na mednarodnem turnirju MTM Narodni dom na Galjevici, aprila pa je bila najboljša še na svetovnem pokalu v Mariboru.

Ruske ritmičarke so bile najboljše tudi v mnogoboju skupinskih vaj ter v finalu z vajo z obroči in kiji, medtem ko so na veliko veselje domačega občinstva v finalu s kolebnicami zmago slavile Italijanke. Skoraj popoln je bil ruski uspeh tudi med mladinkami, kjer so mlade telovadke zmagale na ekipni tekmi, do zlatih kolajn s posameznimi orodji pa so prišle še bodoče zvezdnice tega športa, Darja Andronova, Jana Lukonina in Darja Dimitrijeva. Le ena zlata kolajna je šla v Belorusijo - z obročem je bila z majhno prednostjo 25 tisočink točke pred Rusinjo Dijano Bocijevo najboljša Aleksandra Narkevič.

Slovenke so na zaprtem članskem in odprtem mladinskem prvenstvu stare celine nastopile po pričakovanjih. Edina predstavnica med članicami Mojca Rode, ki s je pravico do nastopa izborila na minulem EP v Bakuju, je v konkurenci 21 telovadk prvenstvo končala na 20. mestu. Nastopila je tudi mladinska ekipa Tinkara Remic, Evita Pšeničny in Nina Košnjek, ki je v konkurenci 33 ekip pristala na 27. mestu in ji tako ni uspelo izpolniti zadanega cilja - izboljšati uvrstitve s prejšnjega tovrstnega EP leta 2006 v Moskvi.

Ne spreglejte