Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
12. 2. 2017,
21.19

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

plavanje

Nedelja, 12. 2. 2017, 21.19

6 let, 7 mesecev

Reka, mednarodni plavalni miting, 2. dan

Nove tri slovenske zmage na Reki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Anja Klinar | Foto Sportida

Foto: Sportida

Slovenski plavalci so tudi v nedeljo na mitingu na Reki dosegli tri zmage. Anja Klinar je bila najhitrejša na 400 m prosto, Tina Čelik na 50 m prsno in Matjaž Rozman na 100 m delfin.

Slovenske plavalke so imele svoj šov po pričakovanjih na 400 m prosto, kjer izkušena Anja Klinar mlajši konkurenci ne pusti blizu. S 4:11,85 je prepričljivo ugnala Ravenčanki Gajo Natlačen in Saro Račnik, peto in šesto mesto sta osvojili Radovljičanka Špela Perše in Mojca Hancman. Zaradi slabega počutja je Klinarjeva danes v finalu nastopala le v eni disciplini, zjutraj pa je za "ogrevanje" dosegla še osebni rekord na 100 m hrbtno.

"V soboto sem bila tako slaba, da sem se bala, da bom dobila gripo in razmišljala o odhodu domov. Na srečo je danes precej bolje. Ne glede na te manjše zaplete sem zelo zadovoljna, saj sem prav tako hitra kot lani, ko sem bila v tem času v olimpijski sezoni bolj pripravljena. Danes sem si želela še kakšno sekundo boljši izid, a sem sama napravila napako, prehitro začela, zato sem na koncu plačala davek. Če bi pametneje začela, bi šlo," je povedala Klinarjeva, ki se bo čez teden dni z jedrom reprezentance odpravila na priprave v Južnoafriško republiko.

"Prvi cilj je dober nastop na MEP"

Mladinska evropska prvakinja Tina Čelik je z 32,72 zmagala na 50 m prsno, v isti disciplini je bila Radovljičanka Tjaša Pintar tretja. Pintarjeva je nato osvojila še drugo mesto na 200 m prsno, kjer je bila Čelikova četrta.

Tina Čelik je bila najhitrejša na 50 metrov prsno. | Foto: Kristijan Erjavec/STA Tina Čelik je bila najhitrejša na 50 metrov prsno. Foto: Kristijan Erjavec/STA

"Vesela sem, da sem že zdaj plavala pod 33 sekundami na 50 prsno, dobro pa sem plavala tudi na 200 m prsno, kjer sem se približala osebnemu rekordu," je povedala Čelikova iz kranjskega Triglava, ki si želi v sezoni predvsem dober nastop na mladinskem evropskem in svetovnem prvenstvu. O članskem prvenstvu v Budimpešti v tem trenutku še ne razmišlja: "Niti ne vem, kakšna je norma za Madžarsko. Moj prvi cilj je dober nastop na MEP v Izraelu."

Za stotinko zgrešil normo

Na 100 m delfin je Olimpijin mladinec Matjaž Rozman zmagal, s 54,95 pa za 15 stotink sekunde zgrešil mladinski rekord Petra Mankoča. "Malo mi je žal, ker sem normo za MEP zgrešil za vsega stotinko, a vseeno sem plaval super, normo pa sem zgrešil predvsem zaradi nekaj slabšega prihoda v cilj," pravi Ljubljančan, ki želi najprej na MEP, z dobrimi nastopi pa se mu potem odpira tudi pot na mladinsko svetovno prvenstvo v Indianapolisu.

Olimpijec Martin Bau, ki nastopa za Fužinar, je bil tretji na 1500 m prosto. Na stopničke se je z drugim mestom na 100 m prosto vnovič povzpel Olimpijin Aljaž Kerč, mlada Ravenčanka Janja Šegel je bila s 56,81 tretja na 100 m prosto, z 1:04,49 pa je dosegla tudi osebni rekord in tretje mesto na 100 m hrbtno. Na zmagovalni oder je kot tretji na 100 m hrbtno stopil tudi Radovljičan Žan Pogačar.

Med osmerico so se uvrstili še Neža Kocijan, Diana Naglič, David Mihalič, Jan Toman in Rok Pečar.

Ne spreglejte