Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Petek,
26. 4. 2013,
14.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 26. 4. 2013, 14.10

8 let

Rdeča luč za Bežigrad

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slabe štiri mesece po hokejskem spektaklu na bežigrajskem Centralnem štadionu se je projekt prenove legendarnega objekta znašel pred novo prepreko. ARSO: Ne!

Plečnikov štadion se je po zaslugi hokejskega spektakla Ice fest, ki je vključeval tri tekme ljubljanske Olimpije v ligi EBEL, na začetku leta prebudil iz večletnega dremeža. Kot vse kaže, pa bo treba na vnovično športno življenje na objektu z bogato zgodovino še lep čas počakati. Vsaj tako gre razumeti epilog v četrtek zaključenega vnovičnega postopka Agencije Republike Slovenije za okolje. Slednja je zavrnila zahtevek za izdajo okoljevarstvenega soglasja za poseg oziroma predlagano izgradnjo Bežigrajskega športnega parka.

Naj spomnimo, agencija je sicer pred slabim letom izdala okoljevarstveno soglasje, na kar so se stranski udeleženci pritožili, Ministrstvo za kmetijstvo in okolje pa je 24. oktobra okoljevarstveno soglasje odpravilo ter zadevo vrnilo v ponovni postopek. V le-tem je bila družba Bežigrajski športni park dvakrat pozvana, da vlogo dopolni v skladu z ugotovitvami in zahtevami, ki so bile navedene v odločbi resornega ministrstva, kot organa II. stopnje.

"Agencija RS za okolje je po pregledu dopolnjene dokumentacije ugotovila, da iz presoje vplivov na okolje izhaja, da stranki ni uspelo dokazati, da škodljivih posledic načrtovanega posega na okolje ne bo, da stranka ni v celoti izvedla napotil, ki jih je v svoji odločbi podalo Ministrstvo za kmetijstvo in okolje in ni upoštevala pripomb stranskih udeležencev. Agencija RS za okolje je ugotovila, da za odločanje nima vseh potrebnih podatkov," so zapisali pri Arsu in dodali: "Stranka v elaboratu - presoji vplivov na okolje v delih, ki obravnavajo vpliv hrupa nameravanega posega med gradnjo in obratovanjem na okolje ter zdravje ljudi ni podala celotne ocene hrupa med obratovanjem štadiona, ni ovrednotila vseh vplivov, ki so s posegom povezani, ni predložila vseh podatkov, ki se nanašajo na prevoz izkopane zemljine in prevoz drugih materialov, ni se opredelila do emisije hrupa vseh strojev, ki naj bi se uporabljali na prostem, ni podala opisa in ocene morebitnega medsebojnega učinkovanja vseh že identificiranih vplivov, ni opravila kvantitativne ocene vplivov hrupa v II. do VII. faze gradnje in nenazadnje ni dopolnila presoje vplivov na okolje v delu, ki obravnava medsebojne učinke različnih vplivov na človekovo zdravje; kar je v nasprotju z Uredbo o vsebini poročila o vplivih nameravanega posega na okolje in načinu njegove priprave."

Ne spreglejte