Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sobota,
3. 6. 2017,
17.52

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

Tacen evropsko prvenstvo Luka Božič Sašo Taljat Peter Kauzer

Sobota, 3. 6. 2017, 17.52

6 let, 7 mesecev

EP TACEN

Razočaranje bo minilo in življenje gre dalje

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45
Peter Kauzer

Sobota se na evropskem prvenstvu v Tacnu ni odvila po željah slovenske reprezentance. Peter Kauzer je v kajaku osvojil šesto mesto. Z vožnjo v finalu in sedmim mestom pa sta se od dvojca poslovila Sašo Taljat in Luka Božič.

Če je v petek na ekipnih tekmah dež slovenskim kajakašicam prinesel zlato, pa ta ni pomagal Petru Kauzerju, ki je na evropskem prvenstvu v Tacnu zasedel zase skromno 6. mesto. Tik pred finalno vožnjo kajakašev se je znova ulilo, a to tekmovalcev na progi ni motilo. Peter pa je bil tudi edini slovenski predstavnik v finalu med kajakaši. Zmagal je Poljak Mateusz Polaczyk, drugi je bil njegov rojak Dariusz Popiela, tretji pa je bil Jiri Prskavec.

S takšnimi napakami nima kaj praskati

Izkušeni Hrastničan se je že ob prihodu na cilj tolkel po glavi, saj je vedel, da ta vožnja ne bo zadostovala za zmagovalni oder. "S takšno vožnjo oziroma s takšnima napakama si niti ne bi zaslužil biti na stopničkah.  Že v zgornjem delu mi je čoln malo 'zaril'. V nadaljevanju sem našel pravi ritem, potem pa sem storil napako še v zadnjem delu. S takšnimi napakami na takšni dirkaški progi, nimaš kaj praskati. Konkurenca je preveč izenačena. To je bil očitno danes moj maksimum," je po tekmi razočarano razlagal Peter Kauzer.

"Razočaranje bo minilo in v bistvu se bom za prihodnje leto iz tega nekaj naučil." | Foto: "Razočaranje bo minilo in v bistvu se bom za prihodnje leto iz tega nekaj naučil."

Razočaranje bo minilo

Peter je svojo prvo medaljo na velikih tekmovanjih dosegel pred 12 leti prav na EP v Tacnu. Od takrat se je veliko zgodilo in Kauzer ima pri svojih 33 letih še kaj za pokazati. "Za zdaj vem, česa sem še sposoben. Je pa res, da če ne pokažem takšne vožnje, kot jo znam, potem v tako hudi konkurenci težko kaj naredim. Za zdaj se dobro počutim, sem zdrav in življenje teče dalje. Razočaranje bo minilo in za prihodnje leto se bom iz tega nekaj naučil," je še povedal srebrni olimpijec, ki si ob takšnih porazih najlažje celi rane v družbi svoje hčerke in žene.

Luka Božič in Sašo Taljat | Foto: Sportida Foto: Sportida

Le trikrat sta sedela v čolnu

Od slovenskih reprezentantov sta v finalu veslala le še Sašo Taljat in Luka Božič, ki sta odveslala svojo zadnjo tekmo na mednarodni ravni. Fanta sta priznala, da sta pred to tekmo le trikrat sedela skupaj v čolnu, in kljub temu zasedla sedmo mesto. Po koncu tekme jima je prišel iskreno čestitat tudi Peter Kauzer. Zmagala je francoska posadka v postavi Pierre Picco/Hugo Biso, druga sta bila Poljaka Andrzej/Filip Brzezinski, tretja pa Čeha Jonas Kaspar/Marek Šindler.

"Mislim, da je bila to več kot korektna vožnja. Pokazala sva, da sva še vedno sposobna priti zelo visoko. Cilj današnjega dela sva si izpolnila še dopoldne, ko sva se uvrstila v finale. V finalu pa sem užival že kot dolgo ne. Res lep konec dneva," je po prihodu iz vode povedal Luka Božič in besedo predal eno leto starejšemu kolegu Sašu Taljatu, ki je priznal, da je bil pred zadnjim skupnim štartom nervozen.

Sašo, srečno!

"Zagotovo, tako kot pred vsakim štartom. Tokrat pa še nekoliko bolj, ker je bila zadnja vožnja v dvojcu. Želela sva se pokazati v najboljši luči in v resnici sva oba zelo zadovoljna s prikazano vožnjo," je povedal 27-letni Sašo, ki počasi odhaja v športni pokoj. Od zdaj oziroma že nekaj časa v domačem klubu skrbi za podmladek. Sašo, srečno!

V soboto so natopile tudi kaniustke, med njimi pa ni bilo slovenskih predstavnic. Zmagala je Britanka Kimberley Woods, druga je bila Tereza Fišerova iz Češke, tretja pa Avstrijka Nadine Weratschnig.

Ne spreglejte