Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
22. 4. 2014,
17.44

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

kajak kanu svetovno prvenstvo

Torek, 22. 4. 2014, 17.44

8 let, 3 mesece

Pred kajakaši in kanuisti prva velika preizkušnja (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V Penrithu, na progi, ki je leta 2000 gostila olimpijski slalom, se ta teden začenja prvo pomembnejše kajakaško tekmovanje v letošnjem letu.

Od srede do nedelje se bodo namreč najboljši mladi slalomisti merili na svetovnem prvenstvu za mladince in mlajše člane. V Avstralijo je odpotovalo devet slovenskih reprezentantov.

Po lanskoletnih uspehih mladih slalomistov so tudi letos cilji razumljivo visoki. Po zahtevnih in visokih kriterijih za uvrstitev v ekipo, ki je odpotovala v Avstralijo, so si mesto v reprezentanci zagotovili tisti, ki so se na mladinskih prvenstvih izkazali že lansko leto ali pa potrdili dobro formo na letošnjih izbirnih tekmah. Tekmovalci, ki bodo nastopili v Penrtihu, tako sodijo v vrh svetovnega kajakaštva in bodo ciljali vsaj na uvrstitve med najboljšo deseterico, če že ne na kolajne. V konkurenci mlajših članov bodo veslali kajakašici Eva Terčelj in Ajda Novak, kajakaš Simon Brus ter kanuista Luka Božič in Blaž Cof. Med mladinci pa bodo poskušali priložnost kar se da dobro izkoristiti kajakaši Vid Karner, Vid Kuder Marušič in Niko Testen ter kanuist Jakob Jeklin. Po lanskoletnem srebru na evropskem mladinskem prvenstvu v Bourg St. Mauriceu Niko Testen in Jakob Jeklin ciljata visoko tudi v konkurenci kanuističnih dvojcev.

Prvenstvo se je začelo v torek z uradno otvoritvijo, prve tekme pa se bodo začele v sredo. Najprej kvalifikacije čakajo kajakaše, kajakašice in dvojce tako med mlajšimi člani kot med mladinci, v četrtek se bodo na kvalifikacijsko progo podali še kanuisti in kanuistke v obeh starostnih kategorijah. V petek sledijo polfinala in finala kajakašev, kajakašic in dvojcev v konkurenci mlajših članov ter ekipne vožnje v omenjenih kategorijah, v soboto sledijo polfinala in finala ter ekipne vožnje za kajakaše, kajakašice in dvojce v mladinski konkurenci, v nedeljo pa se bo prvenstvo zaključilo s polfinali, finali in ekipnimi vožnjami kanuistov in kanuistk v obeh starostnih kategorijah.

Organizatorji svetovnega prvenstva pa so pred začetkom prvenstva naredili tudi zelo zanimiv video, ki si ga lahko ogledate.

Ne spreglejte