Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 8. 2014,
12.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Miha Potočnik Damir Dugonjić Matjaž Markič Nastja Govejšek Tjaša Pintar

Ponedeljek, 4. 8. 2014, 12.08

8 let

Potočnik: Ravne večinoma potrdile pričakovani dvig forme

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Plavalci so z državnim prvenstvom na Ravnah na Koroškem sklenili pripravljalno obdobje pred evropskim prvenstvom v Berlinu, kamor se odpravljajo 15. avgusta.

Miting je potrdil kakovost udarnih članov slovenske reprezentance, predvsem nekateri mladi so pozitivno presenetili tudi slovenskega selektorja Miho Potočnika.

"Reprezentanti so prikazali želeno formo v primerjavi z mitingom v Radovljici pred 14 dnevi. Damir Dugonjić je to lepo pokazal na 50 metrov prsno, kar ga uvršča v širši krog favoritov za medaljo oziroma za ubranitev zlata iz Debrecena," je bila prva izjava slovenskega selektorja, ki poudarja, da je Dugonjić trenutno edini slovenski kandidat v boju za odličja. Plavalec ima velike načrte seveda tudi na 100 metrov prsno, a je bil ta nastop na Ravnah malenkost slabši.

V moški konkurenci je dvig forme potrdil tudi izkušeni Robert Žbogar, majhni neznanki pa ostajata Martin Bau, ki se je odločil, da se na Ravnah predstavi v zanj neudarnih disciplinah, in Matjaž Markič, ki se tekmovanja zaradi družinskih obveznosti ni udeležil.

Med ženskami vrhunsko formo kažeta Tjaša Oder in Tjaša Vozel

"V ženski konkurenci vrhunsko formo kažeta Tjaša Oder in Tjaša Vozel, lepo se je sestavila Anja Klinar, za katero še na začetku leta nisem verjel, da bo zbrala toliko volje, da se bo vrnila, in to lahko le pozdravim. Upam, da jo bosta ta želja in motiv vodila naprej vse do Ria de Janeira," je za udarni del ženske ekipe povedal Potočnik, pri tem pa poudaril predvsem velik napredek Odrove, ki po več letih spet dosega osebne rekorde.

"Tjaša (Oder, op. STA) se je odločila zelo pametno, ko se je s študija v ZDA vrnila praktično s prvim letalom in doma v kratkem času opravila izredno delo, ki se kaže v osebnih rekordih. S Tjašo Vozel bosta naši glavni orožji na EP. Tukaj sta še izkušeni Anja Klinar in Tanja Šmid, ki sta že plavali v finalu EP, in videli bomo, kako jima bo uspelo stopnjevati formo."

Ob Odrovi sta višinske priprave skupaj s trenerjem Gorazdom Podržavnikom opravili tudi mladi Gaja Natlačen in Špela Perše ter prav tako pokazali viden napredek, še pravi Potočnik in pri tem izpostavlja dobro delo tako plavalcev kot ravenskega trenerja. "Tukaj je še Ava Schollmayer, ki je letos izredno presenetila z državnim rekordom na 50 metrov hrbtno. Zanjo bo EP nabiranje izkušenj in spoznavanje z velikimi tekmami. Prihodnje leto bo še mladinka in te izkušnje bodo dobrodošle. Glede na letošnje odlične izide se od nje prihodnje leto pričakuje medalje, s temi izkušnjami pa bo nesporno resna kandidatka za visoka mesta."

Odnosi med plavalci in trenerji so res dobri

V primerjavi z zadnjim svetovnim prvenstvom v Barceloni, kjer sta slovenske barve branila le Dugonjić in Odrova, bo ekipa v Berlinu precej večja, k boljšim uspehom pa naj bi pripomogel tudi ekipni duh. "To bo lažje kot v Barceloni, odnosi med plavalci in trenerji so res dobri, je pa plavanje individualen šport. Morda nam kljub temu manjka neki motivator za ekipni duh, ki ga imajo nekatere reprezentance. Vseeno upam, da bo ekipa pomagala, da bodo tisti najboljši v danem trenutku dosegli dobre rezultate," še pravi Potočnik in dodaja, da se bo tudi temu treba posvetiti. Da je to mogoče, je prav na Ravnah dokazala ljubljanska Olimpija, kjer je ekipi okrog trenerja Jureta Bučarja uspelo vzpostaviti pravo navijaško vzdušje.

Ne spreglejte