Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 2. 2008,
11.29

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 1. 2. 2008, 11.29

8 let

Polavder: Čim bolje pripraviti na OI

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenska judoistka Lucija Polavder si je z zmago na tekmi svetovnega pokala v Sofiji že zagotovila nastop na OI v Pekingu. Za Sportal je razkrila načrte pred nadaljevanjem sezone.

Po Urški Žolnir in Roku Drakšiču, ki sta se na olimpijske igre uvrstila že na svetovnem prvenstvu v Braziliji, si je z novo zmago na tekmi svetovnega pokala olimpijsko vozovnico zagotovila tudi Lucija Polavder. Slednja je sicer na zadnjem SP dosegla celo najvišjo uvrstitev, saj je bila v absolutni konkurenci druga, vendar pa slednja ne šteje za olimpijsko disciplino.

Sofija je za Polavderjevo srečen kraj

Leto 2008 je članica JK Sankaku začela odlično, saj je v Sofiji ugnala vso konkurenco in si zagotovila že šesto zmago na tekmah A svetovnega pokala. Zmaga je kot že omenjeno pomenila tudi vozovnico za Peking.

Po novem velikem uspehu za slovenski judo, je 23-letna tekmovalka za Sportal dejala: "Za Sofijo bi lahko dejala, da je to moj srečen kraj, saj sem v sedmih letih bila kar šestkrat v finalu. Zelo sem vesela, da se je vse izteklo v mojo korist in da sem si sedaj že zagotovila nastop na olimpijskih igrah v Pekingu."

Odločitev o nastopih na svetovnih pokalih bo padla sproti

Do olimpijskih iger pa imajo judoisti in judoistke še kar nekaj nastopov, tako jih čakata dve tekmi svetovnega pokala, dve super svetovnega pokala in aprila še evropsko prvenstvo na Portugalskem. Slednji je tudi zadnji kvalifikacijski turnir, ki prinaša točke za preboj v Peking.

"Odšla bom na vse svetovne pokala. Na katerih bom nastopila, pa bo dejal trener Marjan Fabjan, s katerim se bova sproti odločala. Priprave potekajo po načrtu še naprej. Upam, da se bom čim bolje pripravila na vsa tekmovanja, še posebej pa na OI," je o načrtu priprav na OI dejala Polavderjeva, ki ima v svoji zbirki tudi tri bronaste medalje iz evropskih prvenstev.

Priprave usmerjene na nasprotnice, ki so že na OI

Slovenska borka, ki nastopa v kategoriji nad 78 kg, je na zadnjih poletnih olimpijskih igrah v Atenah končala svoje nastope v prvem krogu. V Pekingu bo imela možnost, da potrdi najvišje rezultate, ki jih v zadnjih sezonah dosega in razveselili širno Slovenijo. O sami pripravi na nasprotnice, ki so si že zagotovile nastop na Kitajskem je dejala: "Seznam tistih, ki so se uvrstile na igre v Pekingu dobiva končno podobo, tako da bodo priprave vedno bolj usmerjene na nasprotnice, katere lahko dobim kot tekmovalke na olimpijskih igrah."

Tako Polavderjevo kot preostale slovenske tekmovalke in tekmovalce čaka v soboto državno prvenstvo, ki se bo odvijalo v Slovenski Bistrici.

Ne spreglejte