Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
15. 9. 2016,
19.24

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

paralimpijske igre Rio 2016 Primož Jeralič

Četrtek, 15. 9. 2016, 19.24

2 leti, 11 mesecev

Paraolimpijske igre

Po predrti pnevmatiki Primož Jeralič še enkrat deseti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
primoz jeralic | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovenski kolesar Primož Jeralič je na paraolimpijskih igrah v Riu danes nastopil še na cestni dirki. Tako kot v kronometru v kategoriji H5 je bil deseti. Zmagal je Južnoafričan Ernst van Dyk pred prvim favoritom tekme Italijanom Alexom Zanardijem.

Primož Jeralič je imel na dirki nekaj tehničnih težav, zaradi predrte pnevmatike so mu morali zamenjati sprednje kolo, zato je zaostal za tekmeci, ki so dirko končali v skupini. Na koncu je imel na 60-kilometrski preizkušnji 16:53 minute zaostanka.

Za slovenskega kolesarja je bil to v Riu prvi paraolimpijski nastop, sklenil pa ga je z dvema desetima mestoma v svoji kategoriji ročnih kolesarjev H5.

Primoža Jeraliča je na progi zadržal servis. | Foto: Vid Ponikvar Primoža Jeraliča je na progi zadržal servis. Foto: Vid Ponikvar "Na začetku 17. kilometra sem imel težave s predrto gumo, ki je najprej počasi, potem pa vse hitreje spuščala. Servisni avtomobil je bil daleč za mano in sedem kilometrov sem vozil po prazni gumi.

Če bi se to zgodilo kilometer in pol prej, bi bilo odlično, ker je imel tam moj trener rezervno platišče," je Jeralič opisal svoj zadnji aktivni paraolimpijski dan v Riu.

"Poleg tega pa serviserji niso bili poučeni o menjavi naših pogonskih koles in so mi skorajda še poškodovali menjalnik. Nekako jim je le uspelo popraviti, jaz pa sem šel nazaj na progo odpeljat prvi nastop na paraolimpijskih igrah," je še dodal Jeralič, ki je priznal, da je v jezi prvi trenutek razmišljal tudi o tem, da bi odnehal oziroma, kot je dejal, da bi "kolo kar vrgel nekam ob obalo".

A si je premislil: "V glavi se ti plete marsikaj, razmišljal sem tudi o odstopu. A igre so na vsake štiri leta in zato sem vztrajal."

Plačal pa je tudi nekaj davka neizkušenosti. "To je bila začetniška napaka. Ob koncu prve ravnine sem vlekel skupino, moral pa bi se umakniti za glavnino. Ko se je pospeševalo iz zavoja, sem imel premalo moči.

Naučil sem se nekaj novega, izkušnje pa mi bodo zelo prav prišle v bodočih tekmovanjih in prepričan sem, tudi paraolimpijskih igrah," je povedal o paraolimpijskem nabiranju izkušenj.

"Primož je začel kar korajžno, nekaj časa narekoval ritem, a se je že po prvem krogu videlo, da težko drži stik. Potem je imel še 'defekt' in na žalost je potem zaradi čakanja na servis nastal velik zaostanek. Trenutno je vozil tako, kot je sposoben, težko bi se vključil v boj v skupini," je današnji nastop ocenil trener Dolinšek.

Ne spreglejte