Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 11. 2007,
11.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 29. 11. 2007, 11.27

8 let

Po dodatnem strelu četrti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Rajmond Debevec je v disciplini z MK puško v trojnem položaju osvojil četrto mesto s 1264,0 kroga. Odločal je zadnji strel.

Zmagal je Američan Matthew Emmons (1279,8 kroga), drugi je bil Srb Stevan Pletikosić (1264,1), tretji pa Ukrajinec Artur Aivazian (1264,0).

Z osvojitvijo nehvaležnega četrtega mesta je Debevec tako končal letošnjo sezono tekmovanj v olimpijskih disciplinah, saj ga z ekipo slovenske vojske čaka le še sodelovanje na vojaških svetovnih igrah v indijskem Hyderabadu. V Bangkoku, kjer se do konca tedna odvija finale svetovnega pokala v streljanju v olimpijskih disciplinah, si je pravico do nastopa od Slovencev zagotovil le Debevec z junijsko zmago v Münchnu in aprilskim drugem mestu v Sydneyju.

Debevec: Imel sem dobro izhodišče

V težkih razmerah v vlažnem, vročem in vetrovnem vremenu je na Tajskem izjemne strelske sposobnosti pokazal le zmagovalec Emmons, ki je zasledovalce pred finalom pustil za seboj za najmanj osem krogov. Debevec je imel s tretjim rezultatom dobro izhodišče, a je vreme krojilo finalne zadetke v taki meri, da so se na mestih, ki prinašata srebro in bron, strelci menjavali po vsakem strelu. Za pravo presenečenje je poskrbel Pletikosić, ki je napredoval s sedmega mesta in si prav z zadnjim izjemnim strelom prislužil srebro, le desetinko pred Ukrajincem Aivazianom in Debevcem. Slednja sta morala zaradi popolnoma enakega dosežka opraviti še dodatno "streljanje". Žal je s slabim dodatnim strelom (8,3) proti Aivazianovemu (10,8) krajši konec potegnil slovenski strelec in osvojil končno četrto mesto. Pred finalom drugouvrščeni Norvežan Vebjörn Berg je padel na peto.

"Večkrat sem že povedal, da vlaga in vročina zelo negativno vplivata na mojo sposobnost koncentracije. Tokrat sem imel glede na povedano in na rezultate zasledovalcev, ki so jih gotovo pestile podobne težave, s tretjim mestom kar dobro izhodišče pred finalom. Žal mi je potem zmanjkalo moči pa tudi nekaj sreče, da bi spet stopil na stopničke ali celo ubranil lansko zmago," je po tekmi dejal Rajmond Debevec.

Ne spreglejte