Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Nedelja,
26. 2. 2012,
10.13

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Mitja Gasparini Tine Urnaut Alen Pajenk Matija Pleško Miha Plot Jernej Potočnik Tina Lipicer Samec Anja Zdovc

Nedelja, 26. 2. 2012, 10.13

3 leta, 10 mesecev

Pleško začel z dvema porazoma

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V italijanski prvi ligi A1 se je od štirih slovenskih mušketirjev zmage veselil le Alen Pajenk. Novinec Matija Pleško je debitiral s porazom. Polovičen uspeh slovenskih predstavnic v Franciji.

V ponovitvi polfinala italijanskega pokala je Macerata Alena Pajenka, še enkrat več premagala Modeno. Za razliko od pokala je tokrat od prve minute zaigral tudi slovenski bloker, ki je odigral celotno srečanje. Pajenk je dosegel 7 točk. Ostali trije Slovenci so v 20. krogu igrišče zapustili sklonjenih glav. Mitja Gasparini je na domačem terenu moral priznati premoč Piacenzi, Tine Urnaut pa Cuneu. Prvi je za Verono dosegel 17 točk, drugi pa za San Giustino 12.

Novinec v ligi Matija Pleško, ki je pred kratkim okrepil zadnjeuvrščeno Ravenno, je na svojem debiju v A1 dobil zelo malo priložnosti, a lahko rečemo, da je vseeno začutil utrip prve italijanske lige. Pleško je pri porazu s Trentinom, na igralno površino stopil le v zadnjem tretjem nizu in dvakrat napadal v napadu in pri tem naredil eno napako. Od treh sprejemih začetnega udarca, je uspešno sprejel le dva. Pleško je na koncu ostal brez dosežene točke.

V ligi za prvaka belgijskega prvenstva sta se zmage veselila Miha Plot (Asse-Lennik) in Aljoša Urnaut (Halen), nov poraz pa je z Menenom doživel Dragan Radović. Plot je imel pri zmagi nad Roeselarejem 69% sprejem, Urnaut je pri tesni zmagi v gosteh na Antwerpnom dosegel 7 točk, Radović pa pri porazu, z vodilnim moštvom lige Nolikom, 8.

Z enotedensko zakasnitvijo se je začela tudi liga za obstanek, kjer nastopa še četrti slovenski predstavnik v Belgiji, Alen Đorđević Kamenik (Puurs). Slednji se pri zmagi v gosteh izkazal z 19 točkami. Tokrat je sprejemalec po odbojkarski izobrazbi, igral na korektorskem položaju.

Slovenski predstavnik v grškem prvenstvu Jernej Potočnik je s svojim Pamvochaikosom doživel nov poraz. Tokrat je bil zanj premočen PAOK, ki je zmagal z dokaj gladkih 3:1. Potočnik je za poražence dosegel 7 točk in imel 60% sprejem.

Odbojkarice RC Cannesa so se po porazu v sredini tedna v ligi prvakov v Turčiji očitno pobrale in si samozavest dvignile z zmago v domačem prvenstvu proti Hainautu. Tokrat je v domačem prvenstvu priložnost v prvih dveh nizih dobila tudi Tina Lipicer Samec in dosegla tri točke. Drugo slovenska predstavnica Anja Zdovc je s svojim Istresom izgubila na gostovanju proti Calaisu. Kljub 22 točkam Zdovčeve niso imele gostje nobenih možnosti.

Ne spreglejte