Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 8. 2023,
11.14

Osveženo pred

8 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32

Natisni članek

Phil Mickelson golf

Petek, 11. 8. 2023, 11.14

8 mesecev, 3 tedne

Phil Mickelson

Američan, ki je na stavnicah zapravil več kot milijardo dolarjev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32
Phil Mickelson | Phil Mickelson je odvisnik od iger na srečo. | Foto Guliverimage

Phil Mickelson je odvisnik od iger na srečo.

Foto: Guliverimage

Ameriški zvezdnik golfa Phil Mickelson je v treh desetletjih športne kariere na stavnicah zapravil več kot milijardo dolarjev. Med drugim je redno sprejemal več kot 100.000 dolarjev (90.000 evrov) vredne stave na nogomet, košarko in bejzbol, želel pa je staviti tudi na Ryderjev pokal, na katerem je sam sodeloval, piše nemška tiskovna agencija dpa.

Nekdanji profesionalni kockar in igralec športnih stav Billy Walters v svoji novi knjigi trdi, da je Phil Mickelson v karieri z vztrajnim kockanjem izgubil več kot milijardo dolarjev, piše dpa. Kot pravi Walters, je s šestkratnim zmagovalcem turnirjev major pri stavah sodeloval med letoma 2008 in 2014. Mickelson je v tem času položil več kot 7000 stav na nogomet, košarko in bejzbol, redno pa je stavil več kot 90.000 evrov na tekmo, skupno v tem času več kot 100 milijonov dolarjev (90 milijonov evrov).

Leta 2012 je golfist prosil Waltersa, naj stavi 400.000 dolarjev (363.000 evrov) na zmago ameriške ekipe na Ryderjevem pokalu, katere član je bil tudi on, a mu ta želje ni izpolnil. Vseeno Walters ni prepričan, ali je Mickelson nato stavo vložil kje drugje.

Phil Mickelson | Foto: Reuters Foto: Reuters

Avtor v knjigi še navaja, da je golfist v zadnjih treh desetletjih sicer stavil za več kot milijardo dolarjev. Tudi njegova odločitev, da se pridruži kontroverzni savdski turneji Liv Golf, je sprožila ugibanja, da zaradi iger na srečo potrebuje denar.

Lani je Mickelson za ameriški Sports Illustrated dejal, da so igre na srečo del njegovega življenja odkar pomni. "Pred približno desetimi leti pa je postalo brezobzirno. To je sramotno. Ni mi všeč, da ljudje vedo. Dejstvo je, da se s tem ukvarjam že nekaj časa," je dejal zdaj 53-letnik.

Brian Harman
Sportal Harman prvič slavil na najvišji ravni golfa
Ne spreglejte