Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 12. 2007,
17.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 13. 12. 2007, 17.21

8 let

Petkovšek Šajnova in Rodetova

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Gimnastična zveza Slovenije (GZS) je na slovesni prireditvi razglasila svoje najuspešnejše športnike in športnice v minulem letu.

V absolutni kategoriji je naslov med telovadci pripadel svetovnemu in evropskemu prvaku na bradlji Mitji Petkovšku pred svetovnim in evropskim podprvakom Aljažem Peganom, med telovadkami je bila najboljša Adela Šajn pred Sašo Golob, med ritmičarkami pa Mojca Rode pred Tjašo šeme.

"Velikokrat sem rekel, da naslednja sezona gotovo ne more biti boljša, a moja letošnja gotovo prekaša vse dotlej," je po prireditvi povedal svetovni in evropski prvak na bradlji Petkovšek in razkril, da ga je slovesnost prav ganila: "Današnja prireditev s tako močno vsebino, na kateri smo se sprehodili skozi slovensko gimnastiko od začetka do danes, me je zelo ganila in je gotovo velika vzpodbuda za nadaljnje trdo delo."

GZS je ob tem priredila tudi dvodnevni kongres s predstavniki nacionalnih gimnastičnih zvez vseh nekdanjih jugoslovanskih republik ter predsednikom Evropske gimnastične zveze (UEG), Dimitriosom Dimitropulosom. "Leto 2007 je bilo za nas precej turbulentno, tako Aljaž kot Mitja sta se vračala po poškodbah, a obenem najuspešnejše doslej," je uvodoma povedal predsednik GZS Klemen Bedenik, legendarni slovenski telovadec Miro Cerar, kralj konja z ročaji, pa je pojasnil smisel druženja v Ljubljani, prvega v takšnem obsegu v zadnjih 15 letih: "Želimo združiti moči s predstavniki vseh nekdanjih republik in ob tem v Ljubljani zgraditi nekakšen regionalni center za športno gimnastiko za vse članice bivše Jugoslavije. Sodelujemo z roko v roki in vsi so nas soglasno podprli v naših prizadevanjih, da spravimo Aljaža Pegana na olimpijske igre."

"Tu smo se zbrali, da si pomagamo. Želimo si, da bi v Sloveniji čim prej nastal regionalni gimnastični center, saj bi ta veliko pomagal ne le nadaljnjemu razvoju slovenske, temveč tudi razvoju gimnastike na vsem področju nekdanje Jugoslavije. Vsi smo podprli tudi pobudo GZS za Aljaža Pegana in njegov nastop na olimpijskih igrah v Pekingu, saj je Aljaž eden najboljših telovadcev sveta. Zato bomo storili vse, kar je v naši moči, da skušamo popraviti to krivico, ki se mu je zgodila," je v skupnem imenu vseh republik nekdanje Jugoslavije povedal predsednik bosanske zveze Fadil Nadarević.

Ne spreglejte