Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
15. 6. 2008,
19.01

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 15. 6. 2008, 19.01

8 let, 1 mesec

Petkovšek Francijo izkoristil za nova spoznanja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenski telovadec Mitja Petkovšek, večkratni evropski in svetovni prvak na bradlji, je konec tedna nastopil na odprtem prvenstvu Francije v Toulonu.

Tam je na povabilo velikega tekmeca in prijatelja ter drugega z lestvice svetovnega pokala na bradlji Cucherata - prepričljivo najboljši na lestvici Mednarodne gimnastične zveze (FIG) je Petkovšek - nastopil na odprtem prvenstvu Francije v Toulonu, francoskih kvalifikacijah za olimpijske igre.

V sobotnih kvalifikacijah se je slovenski as predstavil z vajo s prvino belle, ki pa se mu ni povsem posrečila. Pri elementu ga je "odtrgalo", da je čudno padel na bradljo, a ostalo je izpeljal lepo in prejel tudi prvo oceno kvalifikacij 15,7 točke. V finalu pa se je odločil za enako težko vajo, a ne za različico z bellejem, temveč s točem za en obrat. Tokrat je naredil večjo napako in vmes skočil z orodja, nato le še nadaljeval do konca in temu primerna pa je bila tudi ocena 13,75. "Vikenda v Franciji nisem dobro izkoristil, da bi preizkusil sestavo za olimpijske igre; morda zgolj za nova spoznanja, da je vse skupaj 'živa katastrofa'. Težko je," je uvodoma dejal 31-letni Ljubljančan. "Dobro je spoznanje, da ni več tako lahko telovaditi kot včasih, ko sem sproščeno prišel na tekmo in zmagal. Tudi moja merila so se spremenila - zdaj sem zadovoljen že s tem, da se prebijem skozi vajo brez večje napake. Že vsa letošnja sezona je nekako čudna," je v svojem slogu pojasnil telovadec Narodnega doma. Slednji je kljub svojim črnogledim komentarjem maja na evropskem prvenstvu v Lozani spet pometel s konkurenco in po letih 2000, 2006 in 2007 osvojil še tretjo zaporedno in rekordno četrto zmago na prvenstvih stare celine, skupaj pa še sedmo kolajno na EP.

Zdaj tudi Petkovška čakata dva tedna počitnic oziroma lažjih treningov, nato pa sledi mesec dni priprav na avgustovske olimpijske igre.

Ne spreglejte