Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
14. 3. 2017,
15.45

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

Peter Kauzer Benjamin Savšek Urša Kragelj kajak kanu

Torek, 14. 3. 2017, 15.45

6 let, 6 mesecev

Peter Kauzer že komaj čaka #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
Peter Kauzer | Foto Osebni arhiv

Foto: Osebni arhiv

Slovenski kajakaši in kanuisti na divjih vodah že čakajo prve tekme, ki se jih bo udeležil tudi srebrni olimpijec Peter Kauzer. Ta že nestrpno pričakuje začetek nove sezone. Na kajakaški zvezi se je zgodilo nekaj organizacijskih sprememb, kar je razlog, da so letos zamujali s programi.

Čeprav je prvo leto po olimpijskih igrah, slovenske slalomiste na divjih vodah letos čaka izjemno pomembna tekma. Konec maja bo namreč v Tacnu evropsko prvenstvo, kjer bodo naši tekmovalci znova napadali najvišja mesta.

Kauzer se sprašuje, ali je dobil tisto mirnost

Med njimi tudi srebrni olimpijec Peter Kauzer, ki letos na priprave ni odšel v daljno Avstralijo, ampak v Al Ain v Emirate, kjer slovenska reprezentanca trenira že zadnjih nekaj let. Hrastničan ima na tacensko progo lepe spomine. Svoj pohod proti vrhu je pred dvanajstimi leti začel prav v Tacnu, kjer je leta 2005 zasedel drugo mesto. Kot je že večkrat omenil, je z osvojeno olimpijsko medaljo izpolni svoj zadnji cilj, tako da bo lahko od zdaj naprej tekmoval mirneje.

Peter Kauzer in  Benjamin Savšek sta v Emiratih opravila skupni trening. | Foto: Peter Kauzer in Benjamin Savšek sta v Emiratih opravila skupni trening.

Benjamin Savšek šele z novim letom

Kandidat za visoka mesta je tudi najboljši slovenski kanuist Benjamin Savšek, ki ima že kar nekaj medalj z največjih tekmovanj, med drugim je leta 2015 postal evropski prvak. Olimpijska tekma v Riu de Janeiru se mu ni posrečila in pristal je na šestem mestu. Savšek se je na novo sezono začel pripravljati nekoliko pozneje, del letošnjih priprav pa je opravil tudi z reprezentančnim kolegom Petrom Kauzerjem.

"Za zdaj sem zadovoljen z opravljenim delom. Zaradi reorganizacije zveze oziroma malo daljšega počitka sem začel trenirati z novim letom. V Al Ainu so bili odlični pogoji, tam sva trenirala skupaj s Petrom Kauzerjem. Zdaj smo se pripravljali še v Pauju. Mislim, da sem dobro pripravljen, in se že veselim domačega evropskega prvenstva," je povedal najboljši slovenski kanuist.

Urša Kragelj se je za nekaj časa posvetila študiju. | Foto: Vid Ponikvar Urša Kragelj se je za nekaj časa posvetila študiju. Foto: Vid Ponikvar

Spočila si je telo in glavo

Nekoliko pozneje je začela trenirati tudi slovenska kajakašica Urša Kragelj, ki se je posvetila tudi študiju. "Začela sem trenirati mesec ali dva pozneje, zato ker je svetovno prvenstvo še zelo daleč, tacensko progo pa dobro poznam. Na ta način sem spočila tudi telo in glavo. Lani v takšnem obdobju sem bila veliko bolje pripravljena. Menim, da je tempiranje forme do evropskega prvenstva ravno pravšnje. Je pa to tekma, ki se je najbolj veselim," je razkrila primorska kajakašica.

Andrej Jelenc upa, da zaradi reorganizacije ne bodo trpeli rezultati. | Foto: Andrej Jelenc upa, da zaradi reorganizacije ne bodo trpeli rezultati. Andrej Jelenc meni, da rezultati ne bodo trpeli

Po olimpijskih igrah so na Kajakaški zvezi Slovenije porabili veliko energije za reorganizacijo. "Novost je predvsem to, da smo se dogovorili z Jernejem Abramičem, ki bo v novem olimpijskem obdobju vodil programe vrhunskega športa, medtem ko bo imel Jakob Marušič največ dela z organizacijo velikih tekmovanj. Zaradi tega smo s programom celo malo zamujali, ker določene stvari niso bile pripravljene tako kot v preteklih letih. Glede na to, da je prva sezona po olimpijskih igrah, da je svetovno prvenstvo v slalomu šele konec septembra in da imamo evropsko prvenstvo doma, kjer tekmovalci dobro poznajo progo, mislim, da rezultati med sezono ne bodo toliko trpeli," pravi Andrej Jelenc, Direktor Kajakaške zveze Slovenije.

Ne spreglejte