Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
26. 9. 2016,
10.51

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,90

Natisni članek

bejzbol nesreča nesreča Jose Fernandez

Ponedeljek, 26. 9. 2016, 10.51

6 let, 6 mesecev

Jose Fernandez (1992-2016)

Perspektivni športnik umrl v tragediji na morju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,90
Jose Fernandez | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Eden najbolj obetavnih igralcev bejzbola na svetu, Kubanec Jose Fernandez, je pri komaj 24 letih umrl v tragični nesreči gliserja.

Jose Fernandez, mladenič, ki je leta 2007 v ZDA imigriral s Kube, je veljal za vzhajajočo zvezdo bejzbola in je bil eden najbolj iskanih igralcev v poklicni ligi bejzbola MLB (Major League Baseball).

Prva nesreča na morju se je za družino Fernandez srečno iztekla

Fernandez je pri komaj 15 letih z mamo in sestro s čolnom pobegnil z rodne Kube. Na poti je prišlo do nesreče, ena od potnic je zgrmela v ocean. Mladi Jose ni okleval, ampak se je pognal za njo in jo rešil. Izkazalo se je, da gre za njegovo mamo. Prebežniki so dosegli obalo Mehike, leta 2008 pa so se preselili v ameriško mesto Tampa na Floridi, kjer je Fernandez opravil srednjo šolo.

Fernandez je pri 15 letih z družino emigriral s Kube. Nov dom si je ustvaril na Floridi. | Foto: Getty Images Fernandez je pri 15 letih z družino emigriral s Kube. Nov dom si je ustvaril na Floridi. Foto: Getty Images

V tem obdobju so opazili njegov nesporni športni talent in ga povabili v ekipo Miami Marlins, kjer si je že v svoji prvi sezoni prislužil naziv najboljši novinec bejzbol lige leta 2013.

Leta 2014 je sezono zaradi operacije komolca sklenil predčasno, letos pa mu je šlo tako v športnem kot v zasebnem življenju kot po maslu. S partnerico sta  pričakovala prvorojenca. Novico je pred dnevi objavil na Instagramu, zraven pa zapisal, da je pripravljen na novo potovanje, in dodal značko #FamilyFirst (družina je na prvem mestu).

 

I'm so glad you came into my life. I'm ready for where this journey is gonna take us together. #familyfirst

A photo posted by Jose Fernandez (@jofez16) on

Zadnja tri leta je igral za ekipo Miami Marlins na Floridi, v bližini tega kraja pa je tudi doživel usodno nesrečo na morju. Gliser, na katerem sta Fernandezu družbo delala še dva prijatelja, je nasedel na skale, nesreče ni preživel nihče.

Poklon

Ljubitelji bejzbola, ki v ZDA velja za enega najbolj priljubljenih športov, so šokirani, v znak spoštovanja do priljubljenega športnika v športnem parku Marlins polagajo cvetje, z minuto molka so se pokojniku poklonili tudi na tekmah bejzbola, ki so bile odigrane sinoči.

Jose Fernandez | Foto: Reuters Foto: Reuters

Jose Fernandez | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Jose Fernandez | Foto: Reuters Foto: Reuters

Jose Fernandez | Foto: Reuters Foto: Reuters

Novico so na družbenih omrežjih delili številni zvezdniki, med njimi tudi najboljši slovenski košarkar Goran Dragić, ki tako kot pokojni Fernandez živi na Floridi.

Usodna je bila prevelika hitrost

Kot so pojasnili na policiji, je gliser nasedel na skalovje na južni strani obale Miami Beach. Plovilo se je prevrnilo, pod seboj je pokopalo dve telesi, eno so našli v bližini.

Jose Fernandez | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Nesreči naj bi po zdaj zbranih podatkih botrovala prevelika hitrost, medtem ko sledi uživanja drog ali alkohola niso zaznali. Nihče od potnikov na plovilu ni nosil varnostnega jopiča.

Novico o tragediji so potrdili tudi v klubu Miami Marlins, kjer so odpovedali sinočnjo tekmo proti ekipi Atlanta Braves.

"V ekipi Miami Marlins smo skrušeni zaradi izgube Joseja Fernandeza. V teh težkih trenutkih smo v mislih z njegovo družino," so sporočili.

 

Ne spreglejte