Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
11. 6. 2023,
14.37

Osveženo pred

11 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

plezanje Anže Peharc

Nedelja, 11. 6. 2023, 14.37

11 mesecev, 2 tedna

BRIXEN, POLFINALE, BALVANI

Peharc brez finala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Anže Peharc Koper 2022 | Anže Peharc se ni uvrstil v finale tekme svetovnega pokala v balvanskem plezanju v Bressanoneju. | Foto Grega Valančič/Sportida

Anže Peharc se ni uvrstil v finale tekme svetovnega pokala v balvanskem plezanju v Bressanoneju.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Slovenski športni plezalec Anže Peharc se ni uvrstil v finale tekme svetovnega pokala v balvanskem plezanju v Bressanoneju v Italiji. V polfinalu je bil med 20 plezalci 18. Finale najboljše šesterice bo ob 20. uri.

Peharc ni razrešil nobenega od štirih balvanskih problemov. Bil je eden izmed osmerice, ki danes niso osvojili vrha. Dosegel je dve coni, kar je bilo na koncu dovolj za 18. mesto.

Peharc je bil v petkovih kvalifikacijah 17. in se kot edini Slovenec uvrstil v polfinale. Prekratki so bili Gregor Vezonik na 33., Martin Bergant na 47. ter Jernej Kruder na 57. mestu.

Najboljši v polfinalu je bil Britanec Toby Roberts s tremi osvojenimi vrhovi ter štirimi conami. Imel je poskus manj od Japonca Sorata Anrakuja, ter dva manj od še enega predstavnika dežele vzhajajočega sonca Tomoe Narasakija.

V finalu je Roberts ponovil predstavo iz polfinala ter slavil pred Južnim Korejcem Dohyunom Leejem ter Japoncem Yoshiyukijem Ogato. Osemnajstletni Britanec je v finalu edini osvojil tri vrhe, medtem ko sta Lee in Ogata razrešila dva balvanska problema, a za to porabila manj poskusov kot Japonca Meichi Narasaki in Sorato Anraku na četrtem in petem mestu.

V ženski konkurenci sta se v polfinale uvrstili Julija Kruder in Lučka Rakovec. Prva je zasedla končno osmo mesto in za las zgrešila finale najboljše šesterice, druga pa je bila 16. V petkovih kvalifikacijah sta obstali še Lucija Tarkuš na 34. in Katja Debevec na 35. mestu.

V sobotnem večernem finalu je slavila Američanka Natalia Grossman. Drugo mesto je zasedla Korejka Chaehyun Seo, tretje pa Srbkinja Staša Gejo.

Najuspešnejša slovenska plezalka Janja Garnbret, ki se je konec minulega tedna v Pragi z drugim mestom na balvanih vrnila v mednarodno tekmovalno areno po poškodbi palca na levi nogi, je tekmo v Italiji izpustila.

Olimpijska šampionka se bo znova na tekmovalne stene vrnila prihodnji teden, ko bo Innsbruck od 14. do 18. junija prizorišče tekem svetovnega pokala v balvanskem in težavnostnem plezanju.

Preberite še:

Julija Kruder
Sportal Julija Kruder za las brez finala v Bressanoneju
Janja Garnbret
Sportal Imenitna vrnitev Janje Garnbret: Tudi na palcu lahko naredim kljukico
Ne spreglejte