Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
8. 6. 2008,
14.37

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nedelja, 8. 6. 2008, 14.37

8 let, 1 mesec

Pegan za konec sezone drugi v Kataloniji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V današnjih finalih zadnje tekme gimnastičnega svetovnega pokala v tem delu sezone v Barceloni je nastopila četverica Slovencev.

Največ uspeha je imel Aljaž Pegan, ki je bil z oceno 15,775 drugi na drogu, Alen Dimic (14,625) pa je bil na istem orodju šesti. Mitja Petkovšek je bil na bradlji peti (14,875), prav tako Adela Šajn na gredi (13,800). Že v soboto pa je v finalu na konju z ročaji nastopil tudi Sašo Bertoncelj in z oceno 14,625 točke osvojil šesto mesto.

Pegan zlato izgubil pri doskoku

"Zelo sem zadovoljen z zadnjo tekmo sezone, super mi je šlo. Kot zadnji od osmerice sem se podal na drog in prikazal lepo vajo z izhodiščem 16,8 točke, le pri seskoku sem naredil manjši poskok. A ne glede na to sem zelo vesel, čeprav sem ravno tam izgubil zlato kolajno, saj je kitajski tekmec zmagal z zgolj 25 tisočink točke prednosti. On je 'zalimal', jaz tokrat nisem, a so mi po tekmi mnogi stisnili roko in dejali, da bi moral biti zmagovalec jaz. A to ne pomeni ničesar in sam sem vesel, da je za mano dolga in naporna sezona, ki sem jo končal z lepim uspehom," je takoj po nastopu, svojem zadnjem v tem delu sezone, sporočil 34-letni gimnastični veteran Aljaž Pegan, nato pa odhitel na podelitev odličij.

Dimic: Finale šteje največ

Po svetovnih pokalih v Mariboru in Moskvi je imela Slovenija tudi v Kataloniji na drogu kar dva finalista, saj se je ob izkušenejšem reprezentančnem kolegu do finala vnovič prebil tudi Alen Dimic. "Finale je pri meni to, kar šteje največ. Čeprav sem med vajo naredil manjšo napako, ko sem pri tkačevu pokrčil noge, sem šestega mesta zelo vesel. Dal sem vse od sebe in več tokrat ni šlo. Vesel sem, da je za menoj odličen drugi del sezone, s katerim sem res zelo zadovoljen. Na vseh svetovnih pokalih od Maribora naprej sem se uvrstil v finale in to je velik uspeh, saj je pomembno, da si čim večkrat zraven, da te mednarodni sodniki opazijo in si te zapomnijo," je dejal 24-letni Dimic, ki pridno niza uspehe na drogu: "Za menoj je uspešna sezona, najuspešnejša doslej."

Petkovšek: Tokrat vsaj nisem pristal 'na vseh štirih'

Po treh ponesrečenih seskokih z bradlje zapored (dva je naredil na svetovnem pokalu v Moskvi, enega pa v kvalifikacijah Barcelone), ko se je pri seskoku z obema rokama prijel tal, je danes Mitja Petkovšek seskok opravil dobro. A tokrat se je zataknilo pri točih, tako da je tekmo končal na petem mestu. "Imam zelo težko vajo in jasno je, da mi vedno ne more uspeti po načrtih. Tokrat sem naredil napako pri točih in nato padel z orodja. Se zgodi," je po nastopu povedal 31-letni Petkovšek in se pošalil: "Ampak tokrat vsaj nisem pristal 'na vseh štirih'. Vesel sem, da mi je uspelo prekiniti to 'serijo' napak." Telovadec Narodnega doma pa si še ne bo mogel vzeti niti malo oddiha, saj ga že prihodnji konec tedna čaka nastop na ekshibicijski tekmi na jugu Francije, kamor ga je povabil veliki tekmec in prijatelj Yann Cucherat. Šele po vrnitvi z Azurne obale si bo lahko vzel kakšen dan premora, nato pa že sledijo priprave na olimpijski nastop v Pekingu.

Adela Šajn: Zagodel mi jo je žreb

V finale na gredi se je s tretjo oceno uvrstila tudi telovadka Adela Šajn, ki je bila na koncu med najboljšo osmerico peta, a je bila tudi sama zelo blizu kolajni. "Zagodel mi jo je žreb, saj sem morala med vsemi finalistkami prva na orodje, česar res ne maram, saj po ogrevanju tako nimaš veliko časa, da se umiriš in osredotočiš na vajo. Želela sem poskusiti s sestavo z izhodiščem 16,2 točke, a sem nato pri premetu naprej padla z gredi. Res škoda, saj bi lahko bila na stopničkah. Še bo treba trenirati," je sporočila 18-letna Šajnova, ki bo nekje do konca junija izvedela, ali je tudi sama med potnicami na olimpijske igre v Pekingu.

Svetovni pokal se bo nadaljeval oktobra s tekmo v madžarskem Szombathelyju (3. do 5.), Glasgow bo gostil svetovno elito od 17. do 19. oktobra, nato do konca leta sledita še Ostrava (6. do 8. 11.) ter Stuttgart (14. do 16. 11.). Vrhunec sezone bo finale svetovnega pokala dveh sezon, ki bo od 12. do 14. decembra v Madridu.

Ne spreglejte