Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Sreda,
19. 12. 2007,
22.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 19. 12. 2007, 22.07

8 let

Parižani tokrat premočni za Blejce

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Odbojkarji Bleda so izgubili povratno tekmo s Parizom v ligi prvakov, a s tem še ni nič izgubljenega. Naši fantje namreč kljub porazu še zmeraj ostajajo v igri za preboj v osmino finala.

Trener naših se je v francosko avanturo podal z dvema spremembama v udarni šesterici. Čuturič in Touzinsky sta se znašla na sprejemu, Čebron in Thomas na bloku, Urnaut v vlogi korektorja, Satler kot podajalec, vlogo libera pa je seveda prevzel Škorc.

Gasparini, ki se ni pretirano izkazal na prejšnji tekmi v Tivoliju, je tako moral mesto prepustiti Urnautu. Američana Taliaferra pa je v prvi šesterici nadomestil perspektivni Satler. Domačini so takoj začeli podjetno in prevzeli pobudo. Njihovemu ubijalskemu ritmu naši niso mogli slediti, zato je ob prvem tehničnem odmoru na semaforju pisalo 8:2. Blejci so sicer uspeli razliko zmanjšati na 8:12, nato pa so spet popustili in Francozi so pobegnili na nedosegljivih 21:11. Sledil je le še formalni finiš Parižanov. Prvi niz je bil dobljen s 25:14. Ponovila se je zgodba iz Tivoliju, ko slovenski državni prvaki niso znali dovolj dobro ustaviti Novaka in Castarda in niso znali preprečiti zmagovitih tekmečevih žog po diagonali. Za nameček je tokrat odlično deloval francoski blok, izrazito uspešna sta bila Castard in Van der Veen. Naši so bili slabi tako na sprejemu kot tudi v obrambi. Sicer sta bila nekajkrat pri zaključevanju v napadu uspešna Čuturič in Urnaut, a to je bilo premalo za enakovredno kosanje z nasprotnikom.

Po slabem prvem nizu so naši silovito odgovorili v drugem. Očitno so se Blejci morali ogreti in se privaditi na dvorano Pierre Charpy. Slika na igrišču se je povsem obrnila. Temu primeren je bil tudi rezultat. Ob prvem tehničnem odmoru 8:2 za naše, ob drugem 16:6, na koncu 25:11. V drugem nizu je začel odlično delovati blok, blestela sta predvsem Satler in Thomas. Touzinsky in Čuturič sta napade ponavadi zaključevala s točkami. Američana v enem izmed napadov niso mogli ustaviti niti trije francoski igralci v bloku. Tudi čisti finiš je bil v stilu velikih šampionov, zmagovito 25. točko je z neubranljivo zaključno žogo v napadu dobil Urnaut. Francozi so bili podobno zmedeni kot naši v prvem nizu. Ni jim šlo niti na sprejemu, niti v bloku. Izvlekli so le nekaj točk v napadu, veliko zaključkov v napadu pa je končalo tudi v izven igrišča. Blejci so torej poravnali izid v nizih na 1:1.

Tretji niz je bil do prvega tehničnega odmora identičen prvemu. Ne le, da so Francozi znova povedli z 8:2, temveč so do razlike prišli s podobno predstavo. Z odličnim servisom in z odličnim napadom. Pri naših so šepali obramba, sprejem in blok. Baltič je dal priložnost Pajenku in Taliaferru, a nova kombinatorika ni delovala. Poskusil je tudi z Gasparinijem in Kamnikom. A kljub temu ni bilo veliko bolje. Parižani so bili v naletu in so imeli preveliko prednost, da bi se jo dalo na hitro izničiti. O tem priča tudi vmesni (16:5) in končni rezultat (25:18).

V četrtem nizu sta se rivala zbrala in pokazala veliko svoje kakovosti. Tako ni bilo več prevlade na eni strani in sledenja na drugi, temveč huda bitka za premoč na igrišču. Ob prvem tehničnem odmoru 8:7 za naše odbojkarje. V napadalnih akcijah je blestel predvsem Touzinsky, ki je v tretjem nizu nekoliko poniknil. Francozi so nato naredili preobrat in povedli z 12:9. Da se tekma lomi, je začutil tudi Baltič, zato je vzel 30-sekundni odmor. Ob drugem tehničnem odmoru so naši sicer uspeli zadržati priključek (16:13), a njihova igra je bila daleč od tiste v drugem nizu. Neučinkovit je bil predvsem blok, saj se je večina blokiranih žog znašla v outu. In točke so romale Francozom. Čeprav je bil finiš izjemno tesen, pa so bili v odločilnih trenutkih bolj zbrani gostitelji in Blejci so morali pošteno priznati poraz. Četrti niz se je končal s 25:21. Francozi pa so slavili s 3:1 v nizih. ACH Volley Bled po francoski preizkušnji čaka enomesečna pavza, nato pa v goste v Tivoli prihaja veliki Dinamo iz Moskve.

Ne spreglejte