Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 7. 2017,
20.35

Osveženo pred

6 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Tjaša Pintar Gaja Natlačen Anja Klinar

Nedelja, 2. 7. 2017, 20.35

6 let, 9 mesecev

Odprto prvenstvo Francije

Klinarjeva kljub dosežku sezone in stopničkam nezadovoljna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Anja Klinar | Foto Sportida

Foto: Sportida

Plavalka Radovljice si je na odprtem prvenstvu Francije v Chartresu, na tekmi nastopa več kot 300 plavalcev iz 25 držav, priborila tretje mesto na 400 m prosto, ob tem pa je s 4:09,03 dosegla tudi najboljši letošnji izid.

Razred zase je bila z izidom 4:05,21 Avstralka Ariarne Titmus. Klinarjeva se je za drugo mesto spopadla z britansko olimpijko Eleanor Faulkner, a je slednja v napetem finišu uspela obdržati 17 stotink prednosti. V boj za stopničke se je vključila tudi olimpijska prvakinja na 200 m delfin in nekdanja svetovna rekorderka na 400 m prosto v malem bazenu Španka Mireia Belmonte Garcia, a je slovenska rekorderka v finišu vendarle za dve desetinki ugnala tekmico s Pirenejskega polotoka.

Če ne gre, ne gre

Štirikratna olimpijka z Jesenic je bila po tekmi nezadovoljna predvsem z izidom: "Ne vem točno, kaj je bilo, a če ne gre, ne gre. Že dopoldan ni šlo, popoldan je bilo nekaj bolje, a že začela sem prepočasi, pa me je na drugi polovici vseeno zmanjkovalo. Za ta izid mi je kar malo žal, da sem potovala tako daleč na tekmo. Boj za mesta je bil sicer napet, a to tretje mesto niti ni važno. Pomembno je, kako bom plavala čez tri tedne na svetovnem prvenstvu." Že ta teden Klinarjevo čakajo priprave v Moravskih toplicah, nato pa prihodnji konec tedna še tekma v Zagrebu.

V finalu na 400 m prosto je nastopila tudi Ravenčanka Gaja Natlačen in s 4:14,21 v pripravi na bližnje SP na Madžarskem prav tako zabeležila najboljši izid v sezoni ter osvojila šesto mesto.

V finalu na 50 m prsno je plavala tudi Tjaša Pintar in bila osma, svoj najboljši dosežek na 100 m prsno v letu 2017 pa je zabeležil tudi Triglavan Peter John Stevens in bil v finalu B četrti.

Ne spreglejte