Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 9. 2009,
20.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 1. 9. 2009, 20.55

8 let

Odbojkarji že opravili prvi trening

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je že pripotovala v Izmir, kjer jo čakajo tekme letošnjega evropskega prvenstva. Naši fantje so že opravili prvi trening.

Slovenski odbojkarji so se ponoči prek Dunaja in Carigrada odpravili v Izmir, ki bo v okviru evropskega prvenstva gostil boje v predtekmovalnih skupinah A in C, v nadaljevanju pa tudi sklepne boje prvenstva stare celine. Slovenija bo nastopila v skupini C, skupaj z aktualnimi evropskimi prvaki Španci, Grki in Slovaki. Dvanajsterica slovenskih odbojkarjev je kljub kratki noči in napornemu potovanju že opravila prvi trening. Ker so igrišče v dvorani, v kateri bodo tekme, še pripravljali, so reprezentance trenirale v manjših dvoranah sicer sodobnega kompleksa. Vendar povsem brez težav ni šlo, saj so se v uvodnem delu treninga ugašale in prižigale luči.

"Malce smešno je, da se dva dni pred začetkom takega tekmovanja to dogaja, vendar pa smo tega že vajeni. O takih stvareh ne bomo razmišljali, treba pa se bo privaditi tudi na vročino, vroče je že zunaj in tudi v dvorani ne bo nič drugače. A vse te dejavnike bomo morali odklopiti in se povsem osredotočiti na svojo igro" pravi libero Sebastijan Škorc. Prvo tekmo na tem evropskem prvenstvu bodo naši odigrali v četrtek s Španijo. Srečanje se bo začelo ob 15. uri po lokalnem času (ob 14. uri po slovenskem). Prav ta tekma in tista med Estonci in Rusi, ki bo istočasno v Carigradu, pa bosta tudi otvoritveni tekmi na tem tekmovanju. Do takrat bodo naši opravili še dva treninga v dvorani, oba v dopoldanskem času.

Razpoloženje v slovenski reprezentanci je dobro, fantom je že na obrazih moč prebrati, da so v Izmir pripotovali z veliko željo po dokazovanju ter jasno zastavljenimi cilji. Za Slovenijo je to tretje evropsko prvenstvo in do zdaj naši še niso občutili slasti zmage na prvenstvih Stare celine. "V vsem tem času, kar smo skupaj, smo se res povezali, dihamo eden za enega, smo res prava klapa na terenu in izven njega" pravi organizator igre Dejan Vinčič, njegovim besedam pa pritrjuje tudi Škorc: "Delujemo kot ekipa, poznamo se, igrali smo skupaj in sedaj moramo to potrditi še na terenu. Narediti moramo to, kar se od nas pričakuje: osvojiti prvo zmago na evropskem prvenstvu."

Na srečo večjih težav s poškodbami v reprezentanci ni, le Alen Pajenk ima težave s kolenom. Vendar zdravniška ekipa zagotavlja, da bo Pajenk pripravljen na boje na evropskem prvenstvu.

Ne spreglejte