Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
16. 10. 2016,
12.08

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Natisni članek

Anthony Joshua Vladimir Kličko boks

Nedelja, 16. 10. 2016, 12.08

6 let, 6 mesecev

Obeta se boksarska poslastica: Vladimir Kličko proti Anthonyju Joshui

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98
Vladimir Klicko | Foto Reuters

Foto: Reuters

Angleški mediji poročajo, da se bosta 10. decembra spopadla boksarja težke kategorije, Ukrajinec Vladimir Kličko in Anglež Anthony Joshua.

Prizorišče dvoboja z nagradnim skladom 33 milijonov evrov bo najverjetneje Manchester, uradna potrditev spopada velikanov pa naj bi prišla prihodnji teden.

Kličko se bo v ring vrnil več kot leto dni po presenetljivem porazu proti Angležu Tysonu Furyju, ki mu je lanskega novembra v Düsseldorfu odvzel šampionske pasove verzij WBA, WBO, IBF in IBO.

Po tem, ko se je zaradi zdravstvenih težav in preiskave zaradi suma uživanja mamil iz športa umaknil Anglež Tyson Fury, sta pasova organizacij WBO in WBA spet na voljo, prvak različice IBF pa je Joshua, ki je naslov prvaka osvojil z zmago nad Američanom Charlesom Martinom aprila letos v londonski dvorani O2.

Furyju je IBF šampionski pas odvzela, ker se ni hotel pomeriti s prvim izzivalcem Vjačeslavom Glažkovom, ampak je vztrajal pri drugem dvoboju s Kličkom, ki ga nazadnje ni bilo.

Nokavter Anthony Joshua je v profesionalni karieri odboksal vsega 41 rund, vseh svojih 17 poklicnih zmag je dosegel predčasno. | Foto: Reuters Nokavter Anthony Joshua je v profesionalni karieri odboksal vsega 41 rund, vseh svojih 17 poklicnih zmag je dosegel predčasno. Foto: Reuters

27-letni Anthony Joshua je leta 2012 na olimpijskih igrah v Londonu osvojil zlato odličje v super težki kategoriji, od leta 2013, ko je prestopil med profesionalce, pa je še neporažen. Dobil je vseh 17 profesionalnih dvobojev, vseh 17 je končal predčasno.

40-letni Kličko, olimpijski prvak iz Atlante leta 1996, je v težki kategoriji svetovnega profesionalnega boksa kraljeval skoraj desetletje, vse do poraza s Furyjem. V profesionalni karieri je dosegel 64 zmag, 53 z nokavtom, štirikrat pa je bil poražen.

Ne spreglejte