Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
9. 2. 2008,
20.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 9. 2. 2008, 20.55

8 let

Novomeščanke zmagale

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Odbojkarice TPV iz Novega mesta so v 16. krogu doma s 3:1 (-17, 24, 22, 21) premagale ekipo Rijeke.

Pomlajena domača vrsta je v dvoboju z najboljšo hrvaško vrsto pripravila prijetno presenečenje in hrvaškim državnim prvakinjam prizadejala drugi poraz v tem tekmovanju. Dolenjke so dosegle deveto zmago in se obdržale na drugem mestu.

Hrvaške odbojkarice, sicer ene največjih favoritinj letošnjega tekmovanja v srednjeevropski ligi, so tekmo začele precej bolje. Po odlični igri so povedle visoko z 12:4, kar jim je kljub boljšemu nadaljevanju gostiteljic zadostovalo za mirno končnico in pričakovano slavje v uvodne nizu.

Gostje so bolje začele tudi v nadaljevanju (6:3), po zaslugi Penetove in Zdovčeve pa so domače obrnile potek v svojo korist in tudi povedle z 10:8. Sledila je izenačena igra do 16. točke, nakar je Novomeščankam uspelo pobegniti na 20:17. Navidez visoka prednost se je po asu Simićeve stopila pri 22. točki, v dramatičnem zaključku pa so bile domačinke bolj zbrane in dobile niz na razliko (26:24).

Tretji niz je spet postregel z boljšo igro Rečank, a so se v nadaljevanju izkazale Bramborova, Erika Fabjan in Vardičeva, ki so poskrbele, da so Novomeščanke obrnile rezultata v svojo korist (18:16), na koncu pa slavile s 25:22. Po vzoru predhodnih treh nizov je tudi začetek četrtega minil v znamenju hrvaških odbojkaric. Gostiteljice se tudi tokrat niso predale, z nepopustljivo igro pa so tekmice ujele pri izidu 9:9. Zadnjič je bil izid izenačen še pri 12. točki, nakar je sledil neverjetni niz gostiteljic za vodstvo z 19:12 in 20:13. Kljub visokemu vodstvu Novomeščank, se Rečanke še niso vdale in celo izid znižale na 23:21, a za kaj več jim je zmanjkalo moči in časa.

Ne spreglejte