Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
10. 6. 2017,
18.39

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Nejc Žnidarčič

Sobota, 10. 6. 2017, 18.39

6 let, 6 mesecev

Nov vikend, nova zmaga Nejca Žnidarčiča

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Nejc Žnidarčič

Spustaši na divjih vodah se ta konec tedna mudijo na tekmi svetovnega pokala v Nemčiji. Na slalomski olimpijski progi iz leta 1972 v Augsburgu je danes potekala preizkušnja v sprintu na divjih vodah, kjer je do nove zmage priveslal Nejc Žnidarčič, ki je bil najboljši že prejšnji konec tedna na svetovnem pokalu v Švici. Do brona med dvojci sta priveslala Maks Frančeškin in Simon Hočevar.

Nejcu Žnidarčiču brzice reke Lech v Augsburgu očitno ustrezajo, saj je leta 2011 na isti progi, ki je danes gostila tekmo svetovnega pokala v sprintu na divjih vodah, priveslal tudi do naslova svetovnega prvaka v tej kajakaški disciplini. Tudi tokrat je bil stalno pri vrhu. V finale se je uvrstil že z dobro prvo kvalifikacijsko vožnjo, v kateri je zaostal le za Nemcem Yannicom Lemmenom. V odločilni vožnji dneva je veslal še 20 stotink sekunde hitreje kot v kvalifikacijah in v cilj priveslal s časom 50.03. Igra stotink se je poigrala s slovenskim kajakašem, saj je z identičnim časom v cilju na prihod Žnidarčiča že čakal Nemec Bjoern Beerschwenger, tako da sta si delila mesto na najvišji zmagovalni stopnički. Bronasto kolajno si je priveslal Francoz Gaetan Guyonnet.

Le 17 stotink je od kolajne ločilo Simona Ovna, ki je sprintersko preizkušnjo končal na četrtem mestu, več pa zagotovo pričakuje od nedeljske preizkušnje v klasičnem spustu. Na petem mestu je bil uvrščen Maks Frančeškin, evropski prvak Vid Debeljak pa je bil tokrat 12. Brez finalnega nastopa je bil Tim Novak, ki se mu je odločilna vožnja izmaknila za vsega 15 stotink sekunde in je bil v drugi kvalifikacijski vožnji enajsti.

Za nov dober rezultat sta v konkurenci dvojcev poskrbela tudi Maks Frančeškin in Simon Hočevar. Naveza, ki je prejšnji konec tedna v Muoti zasedla tretje mesto, je bila tudi tokrat bronasta. Hočevar in Frančeškin sta stopnjevala svoje nastope in najhitrejši čas postavila v finalu. V prvi kvalifikacijski vožnji sta bila osma, zato sta morala napredovanje v finale iskati še v drugo. Tam sta nato veslala štiri sekunde hitreje in tudi postavila najhitrejši čas druge kvalifikacijske vožnje. V finalni sta veslala še sekundo hitreje in prišla do novega brona na tekmah svetovnega pokala. Pred slovensko dvojico sta se zvrstila dva francoska dvojca. Tony Debray in Louis Lapointe sta bila najhitrejša, Stephane Santamaria in Quentin Dazeur pa sta bila druga.

Še pred finalnim nastopom v dvojcu je Simon Hočevar veslal tudi v konkurenci kanuistov, kjer je priveslal do sedmega mesta. Zmagal je Nemec Normen Weber, večkratni dobitnik kolajn na svetovnih in evropskih prvenstvih, ki po tem vikendu zaključuje svojo športno kariero, drugi je bil Francoz Quentin Dazeur, tretji pa Čeh Ondrej Rolenc. | Foto: Sportida Še pred finalnim nastopom v dvojcu je Simon Hočevar veslal tudi v konkurenci kanuistov, kjer je priveslal do sedmega mesta. Zmagal je Nemec Normen Weber, večkratni dobitnik kolajn na svetovnih in evropskih prvenstvih, ki po tem vikendu zaključuje svojo športno kariero, drugi je bil Francoz Quentin Dazeur, tretji pa Čeh Ondrej Rolenc. Foto: Sportida

Zelo dobro je premierni nastop v članski konkurenci na večjih mednarodnih tekmovanjih prestala Eva Alina Hočevar, hči Simona Hočevarja. 15-letnica, ki šele od letos lahko tekmuje v mednarodni konkurenci svetovnih pokalov ter evropskih in svetovnih prvenstev, je prikazala dobro vožnjo, a so bile tekmice za mlado tekmovalko tokrat še premočne. V prvi kvalifikacijski vožnji je s časom 63,71 zasedla 18. mesto in prehitela nekaj izkušenejših tekmovalk, med drugim tudi dobitnico kolajne na letošnjem članskem evropskem prvenstvu v Skopju. V drugo je Eva Alina Hočevar zasedla 17. mesto. Zmagala je Švicarka Melanie Mathys, druga je bila Francozinja Lise Vinet, tretja pa Nemka Alke Overbeck.

V nedeljo se bo letošnja sezona svetovnih pokalov v spustu na divjih vodah zaključila s klasičnim spustom, ob koncu septembra pa spustaše čaka še svetovno prvenstvo v sprintu na divjih vodah v Pauju.

Ne spreglejte