Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 5. 2016,
1.56

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

Mark Selby snooker Leicester City

Torek, 3. 5. 2016, 1.56

6 let, 7 mesecev

Nor večer za Leicester: tudi svetovni prvak v snookerju je navijač Cityja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68
Mark Selby snooker | Foto Reuters

Foto: Reuters

V senci razpleta angleškega nogometnega prvenstva, ki ga je letos presenetljivo osvojil Leicester City, se je sinoči v Sheffieldu končalo tudi svetovno prvenstvo v snookerju. Zmagal je Leicesterčan Mark Selby.

Mark Selby se je svojega drugega naslova svetovnega prvaka veselil po zmagi nad Kitajcem Ding Junhuijem v finalu z 18:14. Na poti do napetega 13-urnega finala je Selby izločil rojake Roberta Milkinsa (10:6) v prvem krogu, Sama Bairda  (13:11) v drugem in Kyrena Wilsona (13:8) v četrtfinalu, nato pa v polfinalu, po še enem skoraj 13-urnem spopadu (v štirih etapah), s 17:15 preprečil zgodovinski azijski finale in izločil Hongkonžana Marca Fuja.

 

Dvignil pokal in pomahal z zastavo Leicester Cityja

Selby, 32-letni šampion iz Leicestra, mesta s 330 tisoč prebivalci v popku Anglije, je strasten navijač nogometnega kluba Leicester City, ki je sinoči osvojil naslov državnega prvaka. Za svoj drugi svetovni naslov (prvak je bil že leta 2014) je ob pokalu prejel še dobrih 420 tisoč evrov nagrade. "Najboljše sem prihranil za konec," je po zmagi povedal Anglež, ki je že na prvenstvo prišel kot številka ena na svetovni lestvici.   

Poraženec v finalu, 29-letni Kitajec Ding Junhui, se je v svojem desetem nastopu na svetovnem prvenstvu prvič uvrstil v finale, na svetovni lestvici pa napredoval na deveto mesto. 

O'Sullivena in Higgins nič bližje legendarnemu Škotu

Selby se je z dvema zmagama v znameniti dvorani Crucible v Sheffieldu, ki svetovno prvenstvo gosti od leta 1977, včlanil v elitni klub večkratnih svetovnih prvakov, katerega prvo ime ostaja Stephen Hendry (kraljeval je v 90. letih prejšnjega stoletja) s sedmimi zmagami. Med aktivnimi igralci snookerja, ki lahko ujamejo legendarnega Škota na tej lestvici, sta najnevarnejša Ronnie O'Sullivan (pet naslovov) in John Higgins (štirje naslovi). Na letošnjem prvenstvu je prvi izpadel že v drugem krogu, drugi pa v četrtfinalu.

Ne spreglejte