Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
28. 2. 2017,
11.05

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Indija Robert Markoja Kevin Venta Rajmond Debevec

Torek, 28. 2. 2017, 11.05

6 let, 7 mesecev

Rajmond Debevec dokazal, da še ni za v staro šaro

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Rajmond Debevec | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Tričlanska slovenska strelska odprava se je izkazala na današnjih preizkušnjah svetovnega pokala v New Delhiju v Indiji. Najboljši slovenski strelec vseh časov Rajmond Debevec je v disciplini malokalibrska puška leže za 0,6 kroga zgrešil uvrstitev v veliki finale, na koncu je zasedel deseto mesto.

Drugi slovenski predstavnik v tej disciplini Robert Markoja je današnjo preizkušnjo končal na 16. mestu, njun uspeh pa je dopolnil Ormožan Kevin Venta, ki je na tekmi z zračno pištolo osvojil dvanajsto mesto.

Debevcu zmanjkalo le 0,6 kroga, blizu tudi Venta

Debevec je pred petimi leti osvojil medaljo na olimpijskih igrah v Londonu. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Debevec je pred petimi leti osvojil medaljo na olimpijskih igrah v Londonu. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Rajmond Debevec je v svoji paradni disciplini v zadnjih letih streljal zelo konstantno, preboj med osem najboljših strelcev na letošnji uvodni tekmi svetovnega pokala pa zapravil v peti seriji, ko je zadel 101,8 kroga. Pred tem je zadel 103,3, 103,5, 103,6 in 103,0, v zadnji seriji pa 103,0 kroga. Na koncu je zadel 618,2 in le za 0,6 kroga zaostal za osmouvrščenim strelcem v kvalifikacijah Nemcem Andreem Linkom. Markoja je s 616,7 kroga osvojil 16. mesto, boljšo uvrstitev pa zapravil v uvodni in zadnji seriji, ko je zadel 101,6 in 100,8 kroga. Vmes je zadel 102,9, 103,7, 103,2 in 104,5 kroga.

V indijski prestolnici se je izkazal tudi Venta. Na današnji tekmi se mu je po štirih serijah nasmihala uvrstitev v finale, saj je po dvakrat zadel 97 ter po enkrat 98 in 96 krogov, v zadnjih dveh serijah pa je nekoliko popustil in serijo desetih strelov končal s 93 oziroma 94 krogi. Na koncu je s 575 krogi preizkušnjo končal na dvanajstem mestu, do razstreljevanja za veliki finale osmerice pa mu je zmanjkal en krog.

Na današnjih finalnih tekmah z zračno pištolo in malokalibrsko puško leže sta smetano pobrala japonska strelca, oba pa sta v finalu dosegla nova svetovna rekorda. Na tekmi z zračno pištolo je slavil Tomoyuki Matsuda (240,1 kroga), na tekmi z malokalibrsko puško leže na 50 metrov pa Toshikazu Yamashita (249,8 kroga).

Še ena priložnost za Vento

Debevec in Markoja sta končala nastope na letošnji uvodni tekmi svetovnega pokala, Venta pa bo v sredo nastopil še v disciplini malokalibrska pištola na 50 metrov. Markoja je na tekmi z zračno puško osvojil 23., na tekmi z malokalibrsko puško v trojnem položaju pa 15. mesto. Debevec je v kraljevski strelski disciplini osvojil 19. mesto.

 

Ne spreglejte