Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Petek,
6. 5. 2016,
15.43

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

1

Natisni članek

UFC boks Floyd Mayweather Conor McGregor

Petek, 6. 5. 2016, 15.43

4 leta, 4 mesece

Neporavnani računi: Mayweather proti McGregorju že letos poleti?

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

1

Upokojeni boksarski šampion Floyd Mayweather in MMA-zvezdnik Conor McGregor sta se po poročanju The Sun dogovorila za obračun. Dvoboj vseh dvobojev naj bi se v Las Vegasu zgodil že to poletje.

Neporaženi Američan in nori Irec sta se v preteklosti že večkrat pomerila, a do zdaj le verbalno. McGregor je še pred porazom proti Natu Diazu večkrat zbodel Mayweatherja, da bi ga nokavtiral že po 30 sekundah prve runde: "Okoli njega bi se ovil kot piton in ga uničil. Vsega bi bilo konec, že po 30 sekundah." 

Mayweather se je tem besedam le nasmehnil, je pa v preteklosti komentiral Irca in njegovo javno nastopanje. "Ko Conor blebeta neumnosti pred dvoboji, mu vsi ploskate, ko sem v preteklosti sam storil kaj podobnega, ste mi govoril, kako sem nadut in vase zagledan. Če kdo pravi, da rasizma ni več, se še kako moti. Še vedno je globoko zakoreninjen v srca ljudi," je sklenil 39-letni Američan, ki se je upokojil septembra lani po zmagi nad rojakom Andrejem Bertom. Neverjetni Mayweather je v svoj karieri nanizal 49 zmag in ostal neporažen.

Conor McGregor je v svoji MMA karieri ob 19. zmagah tudi trikrat izgubil. Nazadnje marca proti Natu Diazu. | Foto: Conor McGregor je v svoji MMA karieri ob 19. zmagah tudi trikrat izgubil. Nazadnje marca proti Natu Diazu.

V igri kar 135 milijonov evrov!

The Sun še poroča, da si bosta omenjena borca razdelila kar 135 milijonov evrov, od tega jih bo 126 milijonov dobil Američan, le devet pa Irec. Angleški časnik dodaja, da sta se omenjeni strani vse dogovorili že 2. maja, Na uradno potrditev pa bo treba počakati še nekaj tednov. Boksar in MMA-borec se bosta udarila po boksarskih pravilih, Mayweather pa še zahteva, da mora Irec shujšati za več kot deset kilogramov. To pomeni, da se bosta udarila v velterju, v MMA pa s toliko kilogrami padeš v peresno kategorijo, v kateri je v UFC svetovni prvak ravno McGregor.

Conor ima čas, Floyd se pa tudi ne brani denarja

Glede na to, da je UFC Irca prečrtal s seznama borcev na dogodku UFC 200, pomeni, da ima Irec to poletje res čas, upokojeni Mayweather pa tudi. Če kaj motivira že tako najbogatejšega športnika na svetu, je to ravno denar. Zagotovo se ne bo branil take denarne injekcije. Če bo šlo res za boksarska pravila, se zdi, da Irec nima prav nobenih možnosti.

Floyd Mayweather je eden najboljših boksarjev vseh časov. | Foto: Floyd Mayweather je eden najboljših boksarjev vseh časov.

Bo The Sun upravičil svoj sloves?

Angleškega tabloid je s to novico, ki se sicer lahko zgodi le v sanjah, postregel v petkovih dopoldanskih urah in jo predstavil kot veliko, svetovno ekskluzivo. Ali bo The Sun ohranil sloves in iz vsega tega ne bo niti dima od napovedanega velikega požara, ali morda vendarle kaj več, pa bomo izvedeli kmalu. Morda se čez kakšno uro pojavi kakšen tvit glavnih akterjev napovedanega megadvoboja.

Kdo bi zmagal, če se res pomerita? (boksarska pravila)

  • Floyd Mayweather
    68,49 %
    50 glasov
  • Conor Mcgregor
    31,51 %
    23 glasov
Oddanih 73 glasov
Ne spreglejte