Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
3. 12. 2015,
16.50

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Nastja Govejšek

Četrtek, 3. 12. 2015, 16.50

7 let, 12 mesecev

Nastja Govejšek na EP v razmaku 20 minut zrušila dva državna rekorda

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Velenjska plavalka Nastja Govejšek je na evropskem prvenstvu v plavanju nastopila v dveh polfinalih in dvakrat izboljšala slovenski rekord.

Najprej je bila z dosežkom 26,11 11. na 50 m delfin, 20 minut pozneje je s 53,97 dosegla še nov slovenski rekord na 100 m prosto in osvojila 12. mesto.

V delfinovem slogu je lasten državni rekord, dosežen pred slabimi 14 dnevi v Kranju, izboljšala za 15 stotink sekunde, kravlu pa je rekord z evropskega prvenstva v Herning leta 2013 popravila za natančno desetinko sekunde in postala prva Slovenka, ki je to razdaljo zmogla v manj kot 54 sekundah.

"Super sem zadovoljna z obema dosežkoma, posebej na 100 prosto, ker sem imela tako malo pavze, pa sem vseeno plavala pod 54 sekundami. V delfinu je bil v primerjavi z zjutraj boljši obrat, v prehodu v plavanje pa je bilo še nekaj rezerv, sicer pa je bil nastop tak, kot je bilo treba," je po tekmi povedala 18-letna Nastja Govejšek, ki bo imela v petek prost dan, v soboto jo čaka tekma na 100 m delfin, v nedeljo pa na 50 m prosto.

Klinarjeva šesta, Odrova sedma

Klinarjeva je bila na prvih 300 metrih še v boju za medaljo, ki je bila ob osebnem rekordu, tega je dosegla novembra v Celju, dosegljiva, v nadaljevanju pa so Gorenjki pošle moči, na 750 metrih je bila še četrta, v cilj pa je prišla šesta, tik pred Odrovo.

Obe slovenski plavalki sta dosegli visoki uvrstitvi v Evropi in druga najboljša izida v karieri, pričakovanja pa so bila vseeno nekaj višja, zato je bilo po tekmi prisotno tudi majhno osebno razočaranje.

"Bilo je zelo težko, čeprav sem plavala slabše kot ob rekordu v Celju. Žal teh 800 m prosto ne plavam velikokrat. Ne smem biti razočarana, a če bi plavala osebni rekord, bi dobila medaljo, a zdaj je, kar je. Šesto mesto v Evropi ni slab rezultat. Čakata me še dva starta, led je prebit, realno pa sem res pričakovala nekaj boljši izid," je bila po nastopu odkrita 27-letna Jeseničanka, Anja Klinar.

O taktiki je dodala: "Včeraj v kvalifikacijah mi ni bilo težko. Vedela sem, da imam rezervo in da moram hitreje začeti, če želim ostati v boju s konkurenco. A danes mi na drugi polovici tekme enostavno ni uspelo dvigniti ritma."

Odrova je začela nekaj počasneje kot v sredo in prav toliko je bila počasnejša na koncu. "Glede na včeraj, sem si želela boljše plavanje. Danes sem začela preveč na silo, ne tako sproščeno kot v predtekmovanju. Malo me je očitno pobrala tudi trema. A vem, da iz sebe lahko iztisnem več, naredim boljši zavesljaj in obrate. Izid je seveda dober in ne bom rekla, da sem razočarana, lahko pa priznam, da sem pričakovala malo več," je povedala Tjaša Oder.

V petek v akciji Dugonjić, Vozlova in Vovkova

V petek Slovence čakajo trije nastopi. Damir Dugonjić, Tjaša Vozel in Tara Vovk bodo dopoldan tekmovali na 100 m prsno.

V mednarodni konkurenci je na 200 m prsno zmagal Nemec Marco Koch, njegov rojak Paul Biedermann je bil najboljši na 200 m prosto. Madžar David Verraszto je dobil ogorčen dvoboj z Britancem Robertom Pavonijem na 400 m mešano. Madžarka Katinka Hosszu je zanesljivo slavila še na 100 m hrbtno, njen rojak Laszlo Cseh pa je 30. rojstni dan začinil z zlatom na 100 m delfin. Na 50 m delfin je na koncu zmagala švedska zvezdnica Sarah Sjoström, v mešani moško-ženski štafeti pa Italijani.

Ne spreglejte