Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 5. 2016,
15.45

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Dimitrij Ovčarov Bojan Tokić Otočec Namizni tenis

Torek, 10. 5. 2016, 15.45

6 let, 6 mesecev

Namiznoteniška svetovna serija se vrača v Slovenijo, a ne v Velenje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Namizni tenis svetovna serija Velenje | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Svetovna namiznoteniška serija se po štirih letih vrača v Slovenijo. Mednarodnega odprtega turnirja Slovenije pa tokrat ne bo v Velenju, ampak je organizacijo prevzel Namiznoteniški klub Krka, ki bo tekmovanje pripravil na Otočcu.

Kvalifikacije se bodo začele 1. junija, finalni obračuni pa bodo na sporedu pet dni pozneje. Nagradni sklad turnirja ne bo tako velik kot v Velenju, toda boj za 35 tisoč dolarjev (dobrih 30 tisoč evrov) nagradnega sklada bo v Slovenijo privabil odlične igralce, tako kot tudi dejstvo, da bo turnir vezan na tekmovanje v Zagrebu in da bo eden zadnjih pred olimpijskimi igrami v Riu.

Kitajcev ne bo, bosta pa najverjetneje Nemec Ovčarov in slovenski as Tokić

Prijave za turnir so že zaprte, seznam nastopajočih pa kaže, da bodo imeli ljubitelji športa na Otočcu marsikaj videti. Kitajskih igralcev sicer tokrat ne bo, zato pa naj bi nastopil najboljši evropski igralec in peti igralec sveta Nemec Dimitrij Ovčarov, poleg njega pa v moški konkurenci še trije azijski igralci iz najboljše deseterice kakovostne lestvice mednarodne zveze, v ženski pa bo igralo celo šest igralk najboljše deseterice.

Skupno bo nastopilo 238 igralk in igralcev iz 41 držav, popolna bo tudi slovenska reprezentanca, saj bo v reprezentančnem dresu igral tudi Bojan Tokić.

Brez najboljšega slovenskega igralca ne gre. Tudi zaradi Tokića bo konkurenca močnejša, kot bi bila glede na relativno skromen nagradni sklad. | Foto: Vid Ponikvar Brez najboljšega slovenskega igralca ne gre. Tudi zaradi Tokića bo konkurenca močnejša, kot bi bila glede na relativno skromen nagradni sklad. Foto: Vid Ponikvar

Obeta se poslastica za ljubitelje namiznega tenisa

"Glede na nagradni sklad konkurenca kar preseneča. Upam, da ne bo odpovedi, predvsem Ovčarov bi lahko kalkuliral, saj želi biti na olimpijskih igrah med prvimi štirimi. Vi si gotovo želite najboljšo mogočo konkurenco, naše želje so drugačne. Predvsem mlajši igralci imajo več koristi in na koncu koncev tudi možnosti za odmevnejši rezultat, če najmočnejših ni. Vsekakor pa se nam obeta prava poslastica, verjamem, da lahko v njej zelo aktivno nastopimo tudi Slovenci. Predvsem Tokić in pa mladi Darko Jorgić, sicer najboljši na svetovni mladinski lestvici in po novem že 127. igralec sveta. Za nas je zelo pomembno, da se turnir vrača v Slovenijo, saj bomo imeli večje število tekmovalcev, ki se bodo lahko merili s konkurenco, pa tudi trenerji bodo lahko videli, kaj se dogaja v modernem namiznem tenisu," je na predstavitvi tekmovanja dejal selektor moške reprezentance ter alfa in omega namiznoteniškega centra na Otočcu Jože Urh.

Želijo, da turnir postane tradicionalen

"Želimo, da bi ta turnir postala tradicija. Za prihodnje leto se že pogovarjamo, hkrati pa se zavedamo, da je za to potrebnega veliko dela. Z veseljem bi šli tudi v večji nagradni sklad, a zato potrebujemo tudi večje število tekmovalcev, za kar pa nimamo primerne infrastrukture. Potrebovali bi večjo dvorano in še kaj. Dokler je vse na ljubiteljski ravni, o glamuroznem turnirju ne razmišljamo, s takim, ki ga imamo do zdaj, smo povsem zadovoljni. Ob tej priložnosti bi se zahvalil našim zvestim sponzorjem," je dejal predsednik NTK Krka Tomaž Kralj, ki je pozval prostovoljce, naj se pridružijo pri organizacijskih delih, vsaka pomoč bo namreč dobrodošla: "Če bi si kdo želel pomagati, se lahko pozanima v klubu."

Peti igralec sveta, Nemec Dimitrij Ovčarov, naj bi prišel v Slovenijo, če le ne bo kalkuliral zaradi bližajočih se olimpijskih iger v Riu. | Foto: Guliverimage/Getty Images Peti igralec sveta, Nemec Dimitrij Ovčarov, naj bi prišel v Slovenijo, če le ne bo kalkuliral zaradi bližajočih se olimpijskih iger v Riu. Foto: Guliverimage/Getty Images

Ponosni, da je tako močan turnir spet v Sloveniji

"Tudi namiznoteniška zveza je ponosna, da bo tako močan turnir spet v Sloveniji. Jasno je, da stremimo k najboljšemu, a za zdaj je taka raven turnirja realna. Nastopilo bo skoraj 240 tekmovalcev iz 41 držav, od tega deset iz svetovnega vrha, res smo lahko zadovoljni," je svoj ponos izrazila direktorica turnirja Mateja Pintar, sicer nekdanja paraolimpijska prvakinja.

Ne spreglejte