Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 4. 2023,
7.28

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Vsebino omogoča Kočevsko Outdoor Festival

Natisni članek

supanje Kočevsko jezero Kočevsko Outdoor Festival advertorial Golden Trail National Series Kočevsko tek

Torek, 18. 4. 2023, 7.28

2 meseca, 2 tedna

Najbolj divji tekaški dogodek v Sloveniji!

Vsebino omogoča Kočevsko Outdoor Festival
Kočevsko | Obiščite Kočevsko in odkrijte številne naravne bisere. | Foto Jošt Gantar

Obiščite Kočevsko in odkrijte številne naravne bisere.

Foto: Jošt Gantar

Če bi v Sloveniji morali najti nekaj najbolj divjih in odmaknjenih kotičkov, bi jih zagotovo iskali na Kočevskem. Obsežni gozdovi, ki so dom tudi številnim divjim živalim, pokrivajo dobršen del Kočevskega. Skrivajo pa še mnoge neodkrite bisere, pragozdove, prekrasne stezice in čudovito naravo, ki je zagotovo najlepša, ko je odeta v prekrasno zeleno barvo.

Fotogalerija: Kočevska v vsej svoji lepoti (foto: Jošt Gantar in Vasja Marinc):

Fotogalerija
1 / 5

Seveda pa vsi ti gozdovi in vmesni travniki ponujajo tudi prekrasne terene za trail tek. Trail tek je doživetje v naravi in le redki kraji ponujajo bolj prvinsko doživetje narave, kot jo ponuja Kočevsko. Kot pravijo sami za svojo destinacijo: "Divje. A prijazno."

Za tekače je še posebej razveseljiv podatek, da boste več kot 90 odstotkov časa preživeli na travniških in gozdnih stezicah.

Štiri razdalje in posebej prilagojene trase za začetnike

Na Kočevsko Outdoor Festivalu, ki bo potekal od 2. do 4. junija, so vam na voljo štiri razdalje. Trasi, dolgi 30 in 60 kilometrov, sta namenjeni izkušenim tekačem, ki si želijo malce daljših izzivov. Ti vas bosta vodili po znani Roški pešpoti, kjer poteka tudi zdaj že tradicionalni Pohod po medvedovih stopinjah.

Krajši trasi, na 10 in 15 kilometrov, pa sta zasnovani tudi z mislijo na začetnike v svetu teka in trail teka, saj potekata po lahkih poteh in imata tudi precej manj vzpona. In brez skrbi, časovne omejitve so postavljene tako, da lahko celotni trasi tudi prehodite, tako da bo dovolj časa za stoodstotno doživetje narave.

Štiri razdalje:

  • 10 km – Vzajemna Fox Trail (120 m vzpona)
  • 15 km – Be active Lynx Trail (400 m vzpona)
  • 30 km – Salomon Wolf Trail (1000 m vzpona)
  • 60 km – Kočevsko Bear Trail (2000 m vzpona)

Pozor – ne spreglejte še posebne ponudbe na koncu zapisa, ki so jo organizatorji pripravili posebej za bralce Siol.net!

Novost – tek v parih!

Fotogalerija
1 / 7

Letos so pripravili zanimivo novost – tek v parih. To je idealna priložnost za vse tiste, ki bi se dogodivščine odkrivanja kočevskih gozdov lotili v družbi, in odlična priložnost za vse tiste, ki vas morda malce skrbi misel na divjino.

V dobri družbi je namreč vse lažje. Tudi v paru so na voljo vse štiri razdalje – 10, 15, 30 in 60 kilometrov.

S festivalskim dogajanjem obarvan celoten konec tedna: od 2. do 4. junija 2023

GTNS kočevsko | Foto: Kočevsko Outdoor Festival Foto: Kočevsko Outdoor Festival

Glavni dogodek na Kočevsko Outdoor Festivalu je zagotovo trail tek, ki bo tokrat v soboto, 3. junija 2023. Organizatorji obljubljajo, da ves konec tedna ne bo manjkalo preostalega dogajanja, kot se za pravi festival spodobi. Športne aktivnosti, zelena narava, Kočevsko jezero, pijača, hrana in koncerti … dogajanja bo v glavnem pestro.

Sobotni večerni koncert – skupina Alo!Stari

Štajerski punk rockerji bodo zagotovo dobro pretresli sobotno večerno dogajanje na Kočevsko Outdoor Festivalu. Udarni, ampak po drugi strani zelo spevni komadi bodo poskrbeli, da vas za dober žur ne bo preveč motila tekaška utrujenost.

Pivo & burger festival

Le kaj po teku prija bolj kot hladno pivo? Tudi tokrat se bodo predstavili različni craft pivovarji, ki bodo poskrbeli, da po teku zagotovo ne boste žejni. Poleg tega bodo seveda na voljo tudi burgerji in tudi še druge lokalne kulinarične dobrote. Tako da brez skrbi, tudi lačni ne boste!

Kamp in šotorišče na prireditvenem prostoru

Kot se za pravi festival spodobi, sta vam tik ob prireditvenem prostoru na voljo šotorišče in kamp. Lokacija festivala je postavljena ob Kočevsko jezero, ki je odlična možnost za ohladitev po teku. Tik ob jezeru in prireditvenem prostoru pa je tudi Camp Jezero, kjer ponujajo prostor za avtodome in prikolice, možnost šotorjenja in tudi pet hišic glamping.

GTNS kočevsko | Foto: Kočevsko Outdoor Festival Foto: Kočevsko Outdoor Festival

Druge outdoor aktivnosti – supanje, ohladitev v jezeru …

Kot že omenjeno, je dogodek umeščen poleg Kočevskega jezera, kjer se je seveda mogoče tudi kopati in prijetno ohladiti po teku.

Je pa jezero tudi odlično za supanje in prav supi vam bodo v soboto in nedeljo tudi na voljo za izposojo.

Družinam prijazen dogodek

GTNS kočevsko | Foto: Kočevsko Outdoor Festival Foto: Kočevsko Outdoor Festival

Kočevsko Outdoor Festival želi postati tudi družinam prijazen dogodek. Tako bo v času tekov organizirano brezplačno otroško varstvo, seveda ne bo manjkal niti otroški tek, poleg tega pa pripravljajo tudi bogat animacijski program za otroke in celotno družino, ki bo potekal od petka, 2. junija, do nedelje, 4. junija.

Tako bodo otroci že v petek lahko prisluhnili zanimivim predavanjem na temo gozda in divjih živali, v soboto tekli, supali ali pa plavali v Kočevskem jezeru, v nedeljo pa se lahko podate na vodene oglede sledenja divjih živali.

Torej, kaj še čakaš?

GTNS kočevsko | Foto: Kočevsko Outdoor Festival Foto: Kočevsko Outdoor Festival

Pridruži se 600 prijavljenim iz 20 držav sveta in doživi pravo divjino kočevskih gozdov. In ne pozabi – za tiste, ki bi divjino raje izkusili v paru, smo letos za vse štiri razdalje dodali še teke v paru!

Da bo prijava lažja, pa so organizatorji pripravili tudi 20 promocijskih kod: KOF-SIOL10

Te vam prinesejo 10 % popusta pri prijavi na katerokoli razdaljo. Veljajo tudi za tek v parih.

Prijava in več informacij: TUKAJ.

Ne spreglejte