Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
3. 6. 2016,
22.13

Osveženo pred

7 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Namizni tenis

Petek, 3. 6. 2016, 22.13

7 let, 10 mesecev

Na Otočcu konec slovenskih nastopov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Slovenski namiznoteniški igralci so že končali nastope na glavnem turnirju Mednarodnega prvenstva Slovenije v namiznem tenisu na Otočcu. Danes so že v prvem in drugem krogu izpadli vsi v konkurenci posameznikov, neuspešni pa so bili tudi v prvem krogu tekmovanja dvojic.

Prek prvega kroga sta se danes prebili le Manca Fajmut in Alex Galič v ženski konkurenci. Fajmutova je bil s 4:1 boljša od Tajvanke Wang Yi-Ju, Galičeva pa je Španko Saro Ramirez, nekdanjo partnerico Tokića, ugnala brez izgubljenega niza.

V drugem krogu se je Fajmutova pomerila s Singapurko Zeng Jian, Galičeva pa z Rusinjo Polino Mihajlovo. Jianova je premagala Fajmutovo s 4:0, poražena pa je bila tudi Galičeva, ki jo je Rusinja premagala s 4:1.

Slovenija je imela sicer na glavnem turnirju na Otočcu kar šest predstavnikov, a je že v prvem krogu doživela velik osip, izpadli so vsi štirje tekmovalci. Največje razočaranje je prav gotovo prvi slovenski lopar Bojan Tokić, 44. igralca sveta je gladko, s 4:0, premagal mladi in nadarjeni Portoričan Brian Afanador, ki je na lestvici Mednarodne namiznoteniške zveze šele na 193. mestu.

Brez dobljenega niza je svoj dvoboj izgubil tudi Ludvik Peršolja, pričakovano ga je premagal 13. igralec sveta in zmagovalec zadnjega turnirja svetovne serije v Zagrebu Južnokorejec Joo Saehyuk. Darko Jorgič in Jan Žibrat pa sta osvojila vsaj časten niz, a zmag Madžara Krisztiana Nagyja oziroma Britanca Sama Walkerja nista ogrozila.

Pri moških sta nato v večernem sporedu med dvojicami še enkrat nastopila Tokić in Jorgić, ki pa sta bila tudi neuspešna že v prvem nastopu. S 3:2 sta ju premagala Romuna Cristian Pletea in Hunor Szocs. Pri ženskah je domače barve med dvojicami zastopala le Galičeva, ki je igrala skupaj s švicarsko kolegico Rachel Moret. Slovensko-švicarska naveza je morala priznati premoč Romunkama Irini Ciobanu in Bernadette Szocs, ki sta bili boljši s 3:1.

Ne spreglejte