Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 2. 2012,
21.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Calcit Volleyball Nova KBM Branik

Sreda, 1. 2. 2012, 21.48

8 let

Na krilih Turnškove do skalpa ''bankirk''

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Odbojkarice Nove KBM Branika so v tekmi 22. kroga srednjeevropske lige in hkrati tekmi 2. kroga modre skupine 1. DOL Radenska Naturelle v Kamniku premagale Novo KBM Branik s 3:2.

Kamniške odbojkarice so v tretjem letošnjem poskusu vendarle ugnale državne prvakinje iz Maribora. V tekmi za infarkt so dobile peti niz, potem ko je že kazalo, da bodo tudi tokrat ostale praznih rok. Obračun je močno spominjal na pokalno tekmo pred slabim mesecem, gostiteljice so tako kot takrat dvoboj odlično začele, povedle z 2:0 v nizih, vodile tudi v tretjem, a nato obstale. Državne in pokalne prvakinje so izid izenačile, imele v "tie breaku" že veliko prednost, a so vse domače pobrale in zmagale, s tem pa ohranile nekaj možnosti, da se vendarle uvrstijo na zaključni turnir srednjeevropske lige.

Gostiteljice, ki so bile tokrat boljše pri sprejemu, izredno razpoložena v napadu pa je bila Tjaša Turnšek, so tekmo začele sanjsko. Uspevalo jim je praktično vse, sredi niza so že vodile s 13:6. Mariborčanke so sicer po drugem tehničnem odmoru prednost začele zniževati izid 13:19 spremenile v 18:19, a so nato varovanke Olega Gorbačova dosegle tri zaporedne točke, kar je bilo dovolj za vodstvo 1:0. V drugem so domače že ob prvem tehničnem odmoru vodile z 8:3, ob drugem 16:8, prednost pa gladko spremenile v vodstvo 2:0.

Čeprav so v tretjem nizu tekmice ves čas lovile, so po drugem tehničnem odmoru prišle do vodstva 18:16 in videti je bilo, da bodo zlahka prišle do zmage. A gostje se vendarle niso hotele predati. Z delnim izidom 6:0 so s servisi Mihele Planinšec prišle do zanesljivega vodstva, ki ga niso zapravile.

Ali imajo Kamničanke že kompleks Nove KBM Branik, so se začeli spraševati domači navijači, ki so v četrtem nizu spremljali odlično igro Mariborčank in bledo svojih ljubljenk. Ti so do prvega tehničnega odmora še držale korak (6:8), nato pa povsem popustile, do konca niza so osvojile vsega 14 točk.

Pogled na igrišče domačih navijačev ni bil nič kaj optimističen niti na začetku odločilnega niza, v katerem je Nova KBM vodila že s 5:0 in 7:1. Nato pa je reči v svoje roke prevzela najizkušenejša v domači vrsti Petra Kramolc, ki je zapored dosegla pet točk in bila najzaslužnejša, da je Calcit tekmice ujel na deveti točki. To je domačim igralkam prineslo psihološko prednost, ki so jo znale izkoristiti.

Ne spreglejte