Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 9. 2010,
16.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 1. 9. 2010, 16.09

8 let

Na EP v Ostravo z osmerico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Konec prihodnjega tedna, v soboto, 11. septembra, se bo v Ostravi začelo letošnje evropsko namiznoteniško prvenstvo za člane in članice, ki bodo tekmovali v ekipni, posamični in konkurenci dvojic.

Med štiridesetimi reprezentancami s stare celine bosta nastopili tudi najboljši slovenski ekipi. Pod vodstvom selektorja Bojana Raka bodo v Ostravi igrali: Bojan Tokič, Jan Žibrat, Saš Lasan in Gregor Zafoštnik, v. d. selektor ženske ekipe Darjan Vizjak pa je zaupal trenutno najboljši slovenski četverici: Jani Tomazini, Manci Fajmut, Vesni Rojko in Nini Zupančič.

Po prvotnih napovedih naj bi na Češko potovalo po šest igralcev in igralk, a so se odgovorni odločili za črtanje po dveh igralcev in igralk. Pri fantih sta tako odpadla igralca aktualnih državnih prvakov iz Puconcev, Mitja Horvat in Bojan Ropoša, ki imata službene obveznosti, ni pa povsem jasno, zakaj v Ostravo ne potujeta Natalija Lužar in Nina Pavlin. Obe slovenski ekipi bosta nastopili v 2. diviziji, borili se bosta za uvrstitev med 17. in 32. mestom. Na minulem prvenstvu v Stuttgartu so fantje zasedli 14. mesto, s čimer so izpadli iz najboljše šestnajsterice, dekleta pa so na koncu zasedla 25. mesto.

Uvrstitev v elitno skupino?

V predtekmovanju bodo fantje igrali v skupini E, kjer so nosilci v skupini z Norveško, Belgijo in Litvo. Če bo Bojan Tokič zaigral, kot zna, in bo proti vsem tekmecem osvajal po dve točki, ne bo nobeno presenečanje vnovična uvrstitev v elitno skupino. Seveda bo Tokič potreboval tudi podporo soigralcev, saj bo moral na vsaki tekmi vsaj še nekdo prispevati točko. Tudi dekleta so v predtekmovanju v skupini E, kjer so nosilke Italijanke, v skupini pa sta še ekipi Grčije in Azerbajdžana. Čeprav naših igralk ne gre podcenjevati, je realno za pričakovati, da jim ne bo uspelo osvojiti prvega mesta v skupini, bržkone spet borile za obstanek v 2. diviziji evropskega namiznega tenisa.

Ko pa gre za posamični del tekmovanja ter še zlasti za tekmovanje dvojic, lahko slovenski namizni tenis pričakuje tudi medaljo. Lani je to uspelo Bojanu Tokiču, ko je v Stuttgartu skupaj s Srbom Aleksandrom Karakaševićem osvojil bron. Ker Tokič tudi tokrat nastopa v dvojicah s Karakaševićem, spet pričakuje odličen rezultat, z dobrim žrebom mogoče tudi celo več kot bron. Prav od žreba in igralca samega pa je odvisno, kako daleč bo naš najboljši igralec prišel v posamičnem delu prvenstva. Tokič bo najverjetneje med nosilci in mu predtekmovanja ne bo potrebno igrati. Če bo igral, kot zna, potem je možno marsikaj, kajti v Evropi ni veliko igralcev, ki jih ne bi mogel premagati.

Ne spreglejte