Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 3. 2022,
12.43

Osveženo pred

2 leti, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

jadranje Liam Orel Žan Luka Zelko Lin Pletikos Toni Vodišek Jakob Božič Tina Mrak

Ponedeljek, 28. 3. 2022, 12.43

2 leti, 1 mesec

Jadralci sezono začenjajo na Mallorci

Mrakova na Mallorci prvič z novim jadralskim partnerjem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Tina Mrak, Veronika Macarol | Tina Mrak, ki je v preteklosti uspehe dosegala z Veroniko Macarol bo v začetku aprila na prvem preizkusu sezone jadrala z Jakobom Božičem. | Foto Nebojša Tejić/STA

Tina Mrak, ki je v preteklosti uspehe dosegala z Veroniko Macarol bo v začetku aprila na prvem preizkusu sezone jadrala z Jakobom Božičem.

Foto: Nebojša Tejić/STA

Pomlad prinaša tudi prvo veliko jadralsko preizkušnjo za olimpijske razrede. Na tradicionalnem pokalu princese Sofije na španski Mallorci bo med 1. in 9. aprilom nastopila tudi slovenska elita, so sporočili z Jadralne zveze Slovenije.

Po tradiciji gre za prvi preizkus sezone, na katerem se zbere pomembna svetovna konkurenca, letos že s pogledom na nov olimpijski cikel Pariz 2024.

Na regati bo prvič v programu razred formule kite, v katerem bo slovenske barve branil Toni Vodišek, ki na svetovni jakostni lestvici zaseda prvo mesto. Prihajajoči olimpijski cikel v razredu 470 tudi prvič ponuja možnost za medalje le še mešanim posadkam, v kateri se bosta preizkusila krmarka Tina Mrak z novim flokistom Jakobom Božičem, z njima pa bo tudi trener Tomaž Čopi.

"Visokih rezultatskih ciljev si nismo zastavili. Regata bo prvi stik s konkurenco in novo olimpijsko disciplino," je pred pred odhodom na prizorišče regate povedala Mrakova. Tekma bo v prvi vrsti namenjena usklajevanju nove posadke, treningu s konkurenco in oceni trenutne pripravljenosti, na tej podlagi pa si bo ekipa zastavila nadaljnje cilje.

Predstavili se bodo tudi olimpijski enosedi, kjer bodo slovenske barve branili Lin Pletikos, Žan Luka Zelko in Liam Orel.

Tina Mrak, Veronika Macarol
Sportal Kosmini nagrada za življenjsko delo, lani najboljši Mrakova in Macarolova ter Vodišek

 

Ne spreglejte